per fles
€ 32,50
31,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Châteauneuf du Pape rouge – Château Mont-Redon

Deze klassewijn heeft een boeiende, fonkelend rode kleur. Het is een smaakvolle, fruitige wijn met in de smaak suggesties van pruimen, maar ook laurier, kaneel, gebrande koffie en truffel. Een wijn die nu al op smaak is, maar voldoende rijpingsmogelijkheden heeft.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Rond Châteauneuf-du-Pape strekt zich een landschap uit van zacht glooiende hellingen en soms grote plateaux. De kenmerkende grond is rossige aarde bedekt met ronde keien, klein en groot: Galets of C

Wijnkaartbeschrijving

Een volle, krachtige en tegelijkertijd zwoele, zachte wijn uit Châteauneuf-du-Pape, een mooi plaatsje in de zuid-Rhône.

Wijnspijssuggestie

Een geschikte begeleider van zowel rood- als wit vlees en allerlei soorten gevogelte.

Extra informatie

Château Mont-Redon maakt een breedgeschouderde klassewijn. Boeiende fonkelend rode kleur, een smaakvolle fruitige aanzet, redelijk mondvullende smaak, waarin suggesties van pruimen, maar ook laurier, kaneel, gebrande koffie en truffel. De wijn is nu al lekker, maar heeft voldoende rijpingsmogelijkheden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Châteauneuf du Pape rouge – Château Mont-Redon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *