per fles
€ 7,30
6,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chiloe Sauvignon Blanc

(1 klantbeoordeling)

Chileense Sauvignon Blanc die charmeert met een bouquet van tropisch fruit, citrus en grapefruit.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Ligging wijngaard

Loncomilla valley

Wijnspijssuggestie

Kip en vleesgerechten

Extra informatie

Chiloé wijnen zijn door de familie Pedregal ontwikkeld als een eerbetoon aan de onontdekte prachten van het gelijknamige eiland Chiloé in Chili. Gefascineerd door het prachtige uitzicht en de warmte van het terroir, plantte Carlos Adolfo hier zijn eerste wijngaard in 1825. Met het assortiment Chiloé, Winemaker's Selection, en Chilóe Reserva brengen zij een ode aan het magische Chileense eiland Chiloé en nemen zij u mee op ontdekkingsreis naar het beste wat Chili te bieden heeft in haar rijke aanbod aan kwaliteitswijnen.


Een op en top Chileense Sauvignon Blanc die charmeert met een bouquet van tropisch fruit, citrus en grapefruit en met z'n frisse zuren de smaak heerlijk in balans houdt. Vertoont zich graag in gezelschap van salades, kip- en visgerechten.


1 beoordeling voor Chiloe Sauvignon Blanc

  1. Kim 8 maart 2021

    Tropisch fruit proef ik er niet echt in terug. Een subtiel klein zuurtje van groene appel en citrus; fris en vriendelijk. Niet echt een eetwijn, maar combineert volgens mij goed met ceviche en verfijnde aziatische witvisgerechten en gerechten met schaal- en schelpdieren.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *