per fles
€ 14,40
13,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Chinon Messanges Rouge

  • Van perfect rijpe, biologisch geteelde cabernet franc
  • Door Chinon-grootheid Bertrand Sourdais
  • Dé wijn bij een zomerse picknick, gevogelte of wit vlees

Volrood van kleur met wat paars; fruitig van geur met nuances van frambozen en kersen en wat leer en laurier. De evenwichtige smaak zet vol, rond en soepel in en eindigt met een lichte en rijpe tannine in de afdronk.

Onderscheidingen

  • De Grote Hamersma – juni 2021 : 9  | Doordrinken is de message.
  • De Telegraaf – Pieter Nijdam – augustus 2021: Een wijn van zeer hoog niveau.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Rode Loirewijnen van dé streekspecialiteit Cabernet Franc worden steeds populairder. Wie de wijnmaker is en hoe zijn wijngaarden gelegen zijn is echter wel relevant voor de kwaliteit. De oogst van onvoldoende rijpe druiven geeft rode wijnen met plantaardige aroma’s, te veel zuur en harde tannine.

Bertrand Sourdais van Domaine de Pallus in Chinon is een van de topwijnmakers van de streek. Zijn prestige cuvée ‘Grand Vin de la Rougerie’ is zelfs een van de beste (en duurste) wijnen van Chinon.

Bertrands geheim? Het zoveel mogelijk beperken van de opbrengsten. Wanneer er minder druiven aan de stok hangen, profiteren ze logischerwijze meer van de beschikbare hoeveelheid zon, water, voedingstoffen en ventilatie dan bij een grote oogst.

De Messanges is Bertrands bijzonder fraaie, biologische (en betaalbare) ‘instap’-Chinon. Het is een prachtige, pure Cabernet Franc-expressie met verleidelijke, zuivere aroma’s en een soepele, fruitrijke smaak. Een van de meest aantrekkelijke Loire-Cabernets ooit op onze proeftafel in deze prijsklasse!

Proefnotitie
Volrood van kleur met wat paars; fruitig van geur met nuances van frambozen en kersen en wat leer en laurier. De evenwichtige smaak zet vol, rond en soepel in en eindigt met een lichte en rijpe tannine in de afdronk.

Drinken bij
Koude voorgerechten en charcuterie, maar ook lichte vleesgerechten van de grill.

Houdbaarheid
Nu op dronk, goed houdbaar tot 5 à 7 jaar na oogst.

Onderscheidingen
De Grote Hamersma - juni 2021 : 9  | Doordrinken is de message.
De Telegraaf - Pieter Nijdam - augustus 2021: Een wijn van zeer hoog niveau.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chinon Messanges Rouge” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *