per fles
€ 18,85
18,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Clare J.C. Langhe Nebbiolo – G.D. Vajra

(2 klantbeoordelingen)

De Langhe Nebbiolo Claré J.C. heeft een schitterende robijnrode kleur. In de neus veel rood fruit aroma’s die passen bij jonge wijn, maar ook kruiden en hinten van wierook. In de mond is de wijn levendig, verfrissend en energiek. Licht gekoeld op zo’n 14 tot 16 graden Celsius komt de wijn het best tot haar recht.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Een levendige en verfrissende wijn met mooie rood fruit aroma's, kruiden en hinten van wierook.

Wijnspijssuggestie

Erg veelzijdige wijn die ingezet kan worden als aperitief maar ook geschikt is ter begeleiding van allerlei voorgerechten, gefrituurde delicatessen en vlees van de barbecue.

Extra informatie

De Claré J.C. van G.D. Vajra is als een tijdscapsule waarmee je terug gaat naar de tijd waarin Nebbiolo gemaakt werd in een lichte en verfrissende stijl. Een wijn speciaal ontwikkelt voor jonge, dappere mensen die nieuwsgierig zijn naar het vergeten verleden van de Piemonte. De naam is een hommage aan Thomas Jefferson die Piemonte in 1787 bezocht en Nebbiolo aldaar omschreef als "dry as a claret, sweet and lingering as Madeira, brisk as Champagne" en Darrell Corti van Corti Bros Sacramento, pionier van Piemonte wijn, die de familie Vaira hielp om de lang vergeten en semi-zoete Nebbiolo-stijl nieuw leven in te blazen. De Langhe Nebbiolo Claré J.C. heeft een schitterende robijnrode kleur. In de neus veel rood fruit aroma's die passen bij jonge wijn, maar ook kruiden en hinten van wierook. In de mond is de wijn levendig, verfrissend en energiek. Licht gekoeld op zo'n 14 tot 16 graden Celsius komt de wijn het best tot haar recht.


2 beoordelingen voor Clare J.C. Langhe Nebbiolo – G.D. Vajra

  1. R.L. Stift 9 april 2019

    Fris en fruitig. Met sterke herinneringen aan Barolo.

  2. E. v. Veen 3 december 2019

    Ik proef aardbeien, zo lekker.
    Deze mag altijd.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *