per fles
€ 50,30
49,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lenotti Di Carlo, Amarone Della Valpolicella Classico

De bijzonder mooie kwaliteit en de perfecte rijping op eikenhout maakt van de Di Carlo een geweldige karaktervolle Amarone. Het perfect drogen van de druiven resulteert in een wijn die met recht kapsones mag hebben. Een mooie donker baksteenrode kleur toont zich zodra het glas zich vult. Krachtig, vol en toch subtiel, en met een afdronk die er mag zijn! Deze wijn wordt in een kleine hoeveelheid geproduceerd en de passie, liefde en zorg proef je terug in deze authentieke wijn.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De wijn is afkomstig uit het klassieke Valpolicellagebied en komt van wijngaarden uit de heuvels rond de dorpjes Negrar, Fumane en Valgatara.

Wijnkaartbeschrijving

De kleur is donker, baksteenrood. Een grote wijn met fijne nuances. Intens, krachtig en vol van smaak met een mooie afdronk.

Wijnspijssuggestie

Een wijn om langzaam van te genieten, vooral bij rood vlees en wild: ook hel plezierig aan het eind van de maaltijd bij rijpe kaassoorten.

Extra informatie

Cantine Lenotti is gevestigd in Bardolino aan de Oostelijke oever van het Gardameer. De druiven voor deze wijn selecteerde Carlo Lenotti uit hun wijngaarden in het klassieke Valpolicella gebied in de heuvels rond de dorpen Fumane, Negrar en Valgatara. De bodem bestaat er uit kalk en klei.


Voor deze Amarone worden drie druivensoorten gebruikt: Corvina, Rondinella en Oseleta. Alleen in de beste jaren wordt deze Amarone Di Carlo gemaakt en dan ook nog in beperkte oplage. Het procedé om Amarone te maken is zeer speciaal en stamt uit de tijd van de Oude Grieken. Sinds 2009 bezit deze bijzondere wijn zijn eigen DOCG classificatie. Na de handmatige oogst worden de druiven in kistjes gedroogd. Zo verliezen zij hun vocht en blijft er een concentraat achter. Afhankelijk van de oogst vindt eind januari of in februari de vinificatie ten slotte plaats. De jonge wijn is zeer diep van kleur en wordt vervolgens in grote eiken houten fusten en in speciaal geselecteerde barriques van 225 liter voor 3 jaar gelagerd. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijven de flessen nog minimaal een jaar rijpen.


Met de Di Carlo Amarone laat Lenotti het optimum van hun vakmanschap zien. Een grote wijn met fijne nuances, intens krachtig en vol van smaak met een mooie afdronk. Elk van de flessen is voorzien van de signature van Carlo Lenotti alsmede van het genummerde achteretiket.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lenotti Di Carlo, Amarone Della Valpolicella Classico” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *