per fles
€ 10,70
9,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Collefrisio Rosé Montepulciano

  • Van montepulcianodruiven uit biologische wijngaard
  • Eleganter en frisser dan veel rosés van deze druif
  • Mooi als aperitief, bij pasta met vis of lichte grillgerechten

Italiaanse rosé van montepulcianodruiven, met de geur van vers rood fruit. Vanwege de sappige smaak en volle structuur past deze wijn heel goed bij frisse voorgerechten en pasta met vis.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Italiaanse rosé van montepulcianodruiven, met de geur van vers rood fruit. Vanwege de sappige smaak en volle structuur past deze wijn heel goed bij frisse voorgerechten en pasta met vis.

Wijnspijssuggestie

Nu drinken; gemakkelijk te bewaren tot twee jaar na de oogst.

Extra informatie

Collefrisio Vino Rosato Montepulciano

Wat een geweldige Zuid-Italiaanse rosé! De bijzondere ligging van de wijngaarden - met zowel zicht op de Adriatische Zee in het oosten als het gebergte van de Majella in het westen - zorgt voor een optimaal klimaat.

De afwisseling van warme, maar niet té hete dagen en koele nachten zorgt voor de juiste temperatuurverschillen. Hierdoor behouden de montepulcianodruiven frisheid en aroma’s van vers fruit: de ideale basis voor een heerlijke rosé.

Doordat de druiven slechts een nachtje in het sap weken, heeft deze Rosato een minder diepe kersenkleur dan voorgeschreven voor de herkomstbenaming Cerasuolo Montepulciano d’Abruzzo. Vandaar ‘slechts’ de benaming Vino Rosato. Minder lekker is ‘ie er zeker niet om. Zeer aanbevolen, als aperitief en bijvoorbeeld bij frisse voorgerechten, pasta met vis of lichte grillgerechten.

Collefrisio, Abruzzen en fruitexpressie van biowijngaarden
Het verschil tussen grootschalig en kleinschalig werkende bedrijven zit hem vaak in de kwaliteit en originaliteit van de wijn. Kleinschalige producenten kunnen zich veel beter onderscheiden van de massa door hun wijnen meer typiciteit en authenticiteit te geven.

Dat gaat hand in hand met een hogere kwaliteit, mits natuurlijk de juiste expertise aanwezig is en de kwaliteit van de druiven in de wijngaard nauwgezet gevolgd wordt. Juist in de sterk opkomende biologische wijnbouw wordt dit onderscheid steeds beter zichtbaar én proefbaar.

Een biologische aanpak vereist nauwgezetheid en een vorm van ‘precisiewijnbouw’, die bij massaproductie niet of nauwelijks mogelijk is. Het moderne wijnbedrijf Collefrisio in de Abruzzen is een mooi voorbeeld van deze kleinschalige productiewijze.

Drinken bij
Door zijn volle structuur is dit een mooie wijn bij frisse voorgerechten, pastagerechten met vis of lichte grillgerechten.

Proefnotitie
Frisroze van kleur en heerlijk stuivend van geur, met vers rood fruit. De volle, sappige en evenwichtige smaak eindigt aromatisch en met een aanhoudende afdronk.

Houdbaarheid
Nu drinken; gemakkelijk te bewaren tot twee jaar na de oogst.

Onderscheidingen
De Grote Hamersma - juli 2022: 8.5 | Vol fruit, specerijen, zonnige kruidengeuren

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Collefrisio Rosé Montepulciano” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *