per fles
€ 11,30
10,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cordier Bordeaux Sauvignon Blanc

Fris en aromatisch zijn de trefwoorden voor deze op nieuw Frans eikenhout gerijpte wijn. De sauvignon blanc zorgt voor koele en bloemige impressies van acaciabomen en tropisch fruit. Een boeiende wijn met personality. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886 zet Maison Corier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren met toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Fris en aromatisch, op nieuw Frans eikenhout gerijpte wijn. De sauvignon blanc zorgt voor zowel koele als bloemige impressies van acaciabomen en tropisch fruit.

Wijnspijssuggestie

Als apéritief, bij tapas en plezierige tafelpartner voor charcuterie (ham, worst, paté), schaal- en schelpdieren, vis, groenteschotels en kaas (geitenkaas!)

Extra informatie

Bordeaux: het Versailles van de wijn. Als de werled een wijnhoofdstad zou mogen kiezen, zou dat waarschijnlijk Bordeaux worden. Rond deze stad, in het departement Gironde, zijn de omstandigheden bijkans ideaal voor wijnbouw en kwaliteit. Dankzij de redelijk zuidelijke ligging en de watermassa's van de nabije oceaan en de brede Gironde zijn de winters zacht en de zomers warm met voldoende neerlsag. Kalksteen, klei en zand vormen een ideaal terroir. Sinds de oprichting door Desire Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die cordier vandaag de dag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: Zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toeweiding op elk niveau met steeds de consument in gedachten. Cordier heeft zijn wortels in Bordeaux en houdt, noblesse oblige, met deze Bordeaux Blanc tout court zijn reputatie hoog. Een bloeiende wijn met personality. Proefnotities: Fris en aromatisch zijn de trefwoorden voor deze op nieuw Frans eikenhout gerijpte wijn.De sauvignon blanc zorgt voor zowel koele als bloemige impressies van acaciabomen en tropisch fruit.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cordier Bordeaux Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *