per fles
€ 14,50
13,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cordier Bourgogne Chardonnay

Wit met gouden weerschijn, in bouquet en smaak vederlichte, delicate en frisse streling van witte bloemen. Het wijnhuis Cordier is er in geslaagd een betaalbare, smakelijke witte Bourgogne te kunnen brengen. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886 zet Maison Cordier zich voor het behoud van de waarden die voor hem dierbaar zijn: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren met toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Wit met gouden weerschijn, in bouquet en smaak een vederlichte, delicate en frisse streling van witte bloemen.

Wijnspijssuggestie

Een veelzijdige tafelpartner. Inzetbaar bij schaal- en schelpdieren, visgerechten, kalfs- en varkensvlees, gevogelte zoals kip en romige witschimmelkazen. (bijv. brie)

Extra informatie

In oppervlakte nog niet half zo groot als de wijngaarden van Bordeaux, maar zeker zo beroemd. Wat kenmerkt een ware Bourgogne. Daarvoor hoef je alleen de naam langzaam over de tong te laten rollen, en je proeft de zachtheid, vriendelijkheid en warmte. De wijn komt je al van ver tegenmoet met zijn bouquet dat uit het glas omhoog stuift. Een goede witte Bourgogne is een der mooiste wijnen ter wereld, maar vaak kostbaar. Het gereputeerde wijnhuis Cordier is er in geslaagd om een betaalbare smakelijke witte Bourgogne te kunnen brengen. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun doel brengt: zorgen voor zowel de mens als de planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten. Proefnotities: wit met gouden weerschijn, in bouquet en smaak vederlichte, delicate en frisse streling van witte bloemen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cordier Bourgogne Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *