per fles
€ 28,95
28,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cordier Gigondas

Diep donker rood van kleur met een schitterende glans. Intense aroma’s van kersen- en truffel die fraai in balans zijn en zich voortzetten in de smaak met als finale een lange mooie afdronk. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die voor hem dierbaar waren: collectieve kacht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag nog steeds inspireren met toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet
  • Bevat melkbestanddelen
  • Bevat eiwitbestanddelen

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Donker rood van kleur met een schitterende glans. Intense aroma's van kersen- en truffel die fraai in balans zijn en izch voortzetten in de smaakmet als finale een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Vlees: kruidige rundvleesschotels, vlees van grill of barbecue, spare ribs, chili con carne, stoofschotels, gerechten met schapen- of geitenvlees. Gevogelte: Confits van eend of gans. Wild: gerechten

Extra informatie

Aan de voet van de Dentelles de Montmirail, een brokkelig gebergte, ligt het stokoude dorp Gigondas. Bijna 20 jaar lang heeft deze gemeente deel uitgemaakt van de Côtes-du-Rhône-Villages, maar in 1971 ontving het dorp zijn eigen appellation controlee. De druivenstok doet het hier uitstekend, ander gewassen kunnen hier nauwelijks gedijen: daarvoor is de bodem te arm.


Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die tot op de dag van vandaag Cordier inspireren. Het zijn de passie van de ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid, van iedereen bij La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met altijd de consument in gedachten. Deze wijn geeft aan hoe mooi de Gigondas kan zijn.


Proefnotities:

Diep donker rood van kleur met een schitterende glans. Intense aroma's van kersen- en truffel die fraai in balans zijn en zich voortzetten in de smaak met als finale een lange mooie afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cordier Gigondas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *