per fles
€ 12,35
11,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cordier Laudun Cotes-Du-Rhone-Villages

Rood met paarse reflexen. Bouquet en smaak hebben een fruitige (bessen) twist met diepe, kruidige tonen. Sluit je ogen en je zintuigen voeren je naar de zonovergoten terrassen en langs de oevers van de Rhône. Sinds de oprichting door Désiré Cordier, zet Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag inspireren met toewijding op elk niveau met altijd de consument in gedachten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Rood met paarse reflexen. Bouquet en smaak hebben een fruitige (bessen) twist met diepe, kruidige tonen.

Wijnspijssuggestie

Rode vleesgerechten van de grill, kruidige pasta's, schapenkaas (bijv. de Spaanse manchego), blauw schimmelkazen, Friese nagelkaas.

Extra informatie

De wijngaarden van Laudun strekken zich uit over 3 gemeenten: Laudun, Saint-Victor-la-Coste en Tresques in het departement Gard. Laudun ligt iets ten noordwesten van Tavel en Lirac, ten zuidwesten van Orange en op de rechter Rhône oever. Op de 264 meter hoge heuvel die Laudun van Bagnols-sur-Cèze scheidt, heeft een kamp gelegen van Ceasar gelegen. En waar de Romeinen neerstreken, was wijn nooit ver weg. Sindsdien maakt men er op zand- en kalkhoudende percelen witte wijn en op de terroir met klei en grote rivierstenen de rode wijnen.
Sinds de oprichting van Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten. Deze Laudun past fraai in die visie.
Proefnotities: rood met paarse reflexen. Bouquet en smaak hebben een fruitige (bessen) twist met diepe, kruidige tonen. Sluit je ogen en je zintuigen voeren je naar de zonovergoten terrassen langs de oevers van de Rhône.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cordier Laudun Cotes-Du-Rhone-Villages” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *