per fles
€ 8,40
7,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cordier Les Essentiels, Gamay/Merlot

Deze wijn barst van sappige rood fruit aroma’s en heeft tonen van specerijen. Zacht met een mooie concentratie. Vol rijp fruit en soepele tannines. Dat de twee gebruikte cepages een goed huwelijk kunnen aangaan bewijzen de wijnmakers va Cordier met deze wijn.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Deze wijn barst van sappige rood fruit aroma's en heeft tonen van specerijen. Zacht met een mooie concentratie. Vol rijp fruit en soepel tannines.

Wijnspijssuggestie

Lekker bij wild vlees, stoofschotels, charcuterie en kaas.

Extra informatie

De gamay heeft een joyeus karakter dat al in zijn jonge jeugd charmeert door frisheid, soepelheid en opmerkelijke fruitigheid. Niet voor niets wordt Beaujolais, waarvoor deze druivensoort gebruikt wordt, wel omschreven als 'de schaterlach van de tafel'. De merlot levert doorgaans wijnen die wat ronder, kractiger en gevulder zijn. Dat deze cépages een goed huwelijk kunnen aangaan bewijzen de wijnmakers van Cordier. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: zorgen voor zowel de mens als onze plneet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten. Proefnotities: deze wijn barst van sappige rood fruit aroma's en heeft tonen van specerijen. Zacht met een mooie concentratie. Vol rijp fruit en soepele tannines.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cordier Les Essentiels, Gamay/Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *