per fles
€ 8,60
8,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Petit Baron Rouge

Intens rood van kleur met paarse weerschijn. Expressieve, fruitige neus (bessen) ondersteund door vanille-achtige, delicaat getoaste tonen. Zachte tannines omarmen de redelijk volle en zeer fruitige smaak. Door de afwezigheid van sulfiet dient de wijn na opening van de fles z.s.m. geconsumeerd te worden. Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine uil,afgebeeld op het etiket, als bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, wijngaarden en vinificatie staan hier hoog in het vaandel.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Buzet, op een klei- en kalkhoudende terroir.

Wijnkaartbeschrijving

Expressieve, fruitige neus (bessen) met vanille-achtige, delicaat getoaste tonen. Zachte tannines omarmen de redelijk volle en zeer fruitige smaak. Geen sulfiet toegevoegd.

Wijnspijssuggestie

Als apéritief en heerlijke combinaties zijn te maken met gerechten van kip, kalfs- en varkensvlees, gekonfijte eend, groente taarten en kaas (Comté).

Extra informatie

Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine beschermde uit afgebeeld op het etiket, bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, wijngaarden en vinificatie staan hier hoog in het vaandel. De filosofie van Les Vignerons de Buzet sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Cordier waarmee men een samenwerking is aangegaan. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij Les Vignerons de de Buzet en La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengen: zorgenvoor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.
Petit Baron past dan ook precies in dit plaatje. De maceratie gebeurt met de meeste zorg om de zachte tannines en de fruitigheid van de druiven naar boven te halen. Door de afwezigheid van sulfiet is de wijn delicater. Expressieve, fruitige neus (bessen) ondersteund door vanille-achtige, delicaat getoaste tonen. Zachte tannines omarmen de redelijk volle en zeer fruitige smaak. Omdat geen sulfiet is toegevoegd dient de wijn na opening van de fles z.s.m. geconsumeerd te worden, maar daardoor is de kans op hoofdpijn ook weer een stuk minder!


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Petit Baron Rouge” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *