per fles
€ 18,15
17,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cordier Petit Senejac, Haut-Medoc

Zeer aantrekkelijke granaatrode kleur met in de neus een combinatie van frisse en fruitige aroma’smet licht geroosterde tonen. De aandronk is soepelen wordt onderstreept door een aangename frisheid.De stevige tannines zijn goed in balans in de wijnen creëert rondeur.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet
  • Bevat eiwitbestanddelen

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De wijngaard van Sénéjac ligt in de Haut-Médoc op een plateau met uitzicht op de gemeente Le Pian.

Wijnkaartbeschrijving

Zeer aantrekkelijke granaatrode kleur met in de neus een combinatie van frisse en fruitige aroma'sen licht geroosterde tonen. De aandronk is soepel en rond.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij biefstuk (gebakken, gegrild of geroosterd), lamskoteletten of lamszadel uit de oven.

Extra informatie

De wijngaard van Sénéjac ligt op een plateau met uitzicht op de gemeente Le Pian. Deze voormalige baronie was in de 16e eeuw voor het eerst eigendom van Nicolas de Bloys. In 1999 kreeg het een nieuwe impuls om de kwaliteit te verbeteren en zich aan te sluiten bijde top van de Médoc-wijnen waarna het werd overgenomen door Lorraine Cordier, die ook eigenaar was van Château Talbot, een Grand Cru Classé in Saint Julien. Na haar overlijden is het estate nu in het bezit van haar zus, Nancy Bignon-Cordier en haar familie. VINTAGE 2014 Oogstjaar 2014: na een natte lente en zomer volgdeseptember met prachtig zonnig weer. Goed onderhoudin de wijngaarden tijdens de groeicyclus resulteerde in een goede oogst. Meer dan twintig dagen waren er voor nodig om te oogsten. Het resultaat was goed gerijpte en gezonde druiven: alle ingrediënten voor een geweldige oogst. Zeer aantrekkelijke granaatrode kleur met in de neus een combinatie van frisse en fruitige aroma'smet licht geroosterde tonen. De aandronk is soepelen wordt onderstreept door een aangename frisheid.De stevige tannines zijn goed in balans in de wijnen creëert rondeur.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cordier Petit Senejac, Haut-Medoc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *