per fles
€ 25,05
24,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cordier Saint-Emilion Grand Cru

Donkerrood, rijk bouquet van rijp fruit omlijst door mooi gedoseerde tonen van hout. De weelderige smaak sluit hier fraai op aan met een lange afdronk als slotakkoord. Sinds de oprichting door Desire Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren met toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet
  • Bevat melkbestanddelen
  • Bevat eiwitbestanddelen

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Donkerrood, rijk bouquet van rijp fruit omlijst door mooi gedoseerde tonen van hout. De weelderige smaak sluit hier fraai op aan met als slotakkoord een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Mooie combinaties zijn te maken met rundvlees, op alle mogelijkheden bereid, zowel bijvoorbeeld geroosterd als gestoofd: hartige vleestaarten waarin bijvoorbeeld ook spek en/of orgaanvlees worden geb

Extra informatie

Alleen de naam Saint-Emilion lijkt de smelten op de tong - warm, zacht en vol. Gedeeltelijk door de vollere grond en gedeeltelijk door de verhouding van de verbouwde druivensoorten zijn de wijnen van Saint-Emilion wat voller, zachter, fruitiger, wat minder wrang en gemakkelijker te drinken dan die van Medoc. Hier vindt men minder van de vrij norse cabernet-sauvignon en meer merlot en cabernet franc.

De wijnen van Saint-Emilion zijn vaak een goede eerste stap om de wereld van Bordeaux te leren waarderen. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar zijn: collectieve kracht, gedrufde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag blijven inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmaker, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze ieder jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.

Deze Grand Cru van het huis Cordier is een voorbeeld van hoe mooi een wijn van Saint-Emilion kan zijn en staat dan ook garant voor veel drinkplezier.

Proefnotities: Donkerrood, rijk bouquet van rijp fruit omlijst door mooi gedoseerde tonen van hout. De weelderige smaak sluit hier fraai op aan met een lange afdronk als slotakkoord.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cordier Saint-Emilion Grand Cru” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *