per fles
€ 10,85
10,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Coto Mayor Verdejo

De Rioja Verdejo van Coto Mayor (voorheen Vintage) heeft een groengeel uiterlijk en een intens tropisch aroma met een hint van venkel. Ze heeft een goede zuurgraad, is soepel, elegant en verfrissend in de mond met een lange afdronk.

 

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Finca Carbonera het hoogste landschap van DOC Rioja.

Wijnkaartbeschrijving

Intense tropische aroma's met hints van venkel. Goede zuurgraad, soepel, elegant en verfrissend in de mond met een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Ideale match met vis-, gevogelte-, rijst- en pastagerechten.

Extra informatie

De Rioja Verdejo van Coto Mayor is gemaakt van 100% verdejo-druiven. De druiven zijn afkomstig van de Finca Carbonera, het hoogste terrein van DOC Rioja. Met een gemiddelde hoogte van 780 meter draagt dit bij aan de frisheid en geeft dit een elegante zuurgraad aan de wijn. De druiven worden direct in het pand gestript, koud gemacereerd en zacht geperst, waarbij contact met zuurstof wordt vermeden tijdens alle voorvergistingsactiviteiten. Alcoholische gisting vindt plaats bij een temperatuur van 16 ºC om al het aromatische potentieel van deze variëteit te onttrekken. Zodra dit proces is voltooid, wordt een periodieke suspensie van de wijnmoer gedaan om de complexiteit, zachtheid en levensduur van de wijn te vergroten. Groen geel uiterlijk met intense tropische aroma's met hints van venkel. Goede zuurgraad, soepel, elegant en verfrissend in de mond met een lange afdronk. Ideale match met vis-, gevogelte-, rijst- en pastagerechten.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Coto Mayor Verdejo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *