per fles
€ 64,95
64,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Craggy Range Aroha Pinot Noir Te Muna Road Vineyard

De Aroha Pinot Noir wordt alleen gemaakt in buitengewoon goede jaren. Hij is afkomstig uit de Te Muna wijngaard van twee speciale percelen met een rotsachtige bodem. De Pinot Noir stokken zoeken hun weg in deze moeilijke ondergrond. Als de druiven de juiste rijpheid bezitten worden ze volledig handmatig geoogst. De wijn, gebotteld in een zware fles, heeft een robijnrode kleur en de geur doet denken aan frambozen, kersen, kaneel en aardse tonen. De smaak is rijk en geconcentreerd met fijne tannines en een talmende afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Ligging wijngaard

De wijngaard waarin de twee percelen voor Aroha liggen, bevindt zich op een hoger gelegen plateau omsloten door bergen. De wijnregio Martinborough bevindt zich op het zuidelijkst deel van het Noorder

Wijnkaartbeschrijving

De Aroha Pinot Noir wordt alleen gemaakt in buitengewoon goede jaren. In de neus tonen van frambozen, kersen, kaneel en aardse tonen. De smaak is rijk en geconcentreerd.

Wijnspijssuggestie

Met wilde eend, ree en rood vlees.

Extra informatie

Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. De wijnen die ze zelf graag drinken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. De Peabodies gingen een samenwerking met Smith aan en naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van de wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt gezocht naar de beste bodem en druivenvariëteit match. Aroha betekent Love in de taal van de Maori. Deze bijzondere Pinot Noir uit de Prestige Collection komt van twee speciale percelen met een rotsachtige bodem in de Te Muna wijngaard. Als de druiven de juiste rijpheid bezitten worden ze volledig handmatig geoogst. 60% van de trossen wordt ontsteeld en de vinificatie vindt plaats gedeeltelijk in open eiken houten Cuves, de rest in RVS vaten. De rijping geschiedt voor 10 maanden in Franse eiken barriques, waarvan 35% nieuw. De wijn, gebotteld in een zware fles, heeft een robijrode kleur en de geur doet denken aan frambozen, kersen, kaneel en natte aarde. De smaak is rijk en geconcentreerd met fijne tannines en een talmende afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Craggy Range Aroha Pinot Noir Te Muna Road Vineyard” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *