per fles
€ 23,50
22,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Craggy Range Chardonnay Kidnappers Vineyard

De Chardonnay in de Kidnappers wijngaard groeit opeen klei en lemen bodem. Deze ondergrond in combinatie met de nauwkeurige kloon selectie veroorzaakt de ontwikkeling van hele pure, koele Chardonnay smaken in de druiven. De oogst wordt voor 6 % handmatig gedaan en de opbrengst was 53 hl/ha. Een deel van de vinificatie vond plaats in RVS vaten, het overige in barriques, waarvan 1 % nieuw. Gevolgd door een rijping van negen maanden. De wijn heeft een bleek gouden kleur, honing, frisse citrus en een licht mineralige smaak met een toets van meloen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Ligging wijngaard

Deze Chardonnay groeit in de de Kidnappers wijngaard die dicht bij de kust ligt, op een ondergrond van klei en leem.

Wijnkaartbeschrijving

Schitterende medium bodied Chardonnay met aroma's van honing, frisse citrus en een minerale smaak.

Wijnspijssuggestie

Met visgerechten, salades met vis.

Extra informatie

Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeaux blend" maken. De wijnen die ze zelf graag drinken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. De Peabodies gingen een samenwerking met Smith aan en naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren.


Bij de keuze van de wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt gezocht naar de beste bodem en druivenvariëteit match. Alle know-how die over wijnbouw in de topgebieden achterhaald kan worden, wordt op Craggy Range beoordeeld en zo mogelijk ingezet. Deze Chardonnay groeit in de Kidnappers wijngaard die dicht bij de kust ligt. Het voor- en najaar is hier warm en zonnige, maar de zomer wordt hier getemperd door een koele zeebries.


De oogst wordt voor 60% handmatig gedaan. Een deel van de vinificatie vond plaats in RVS vaten, h het overage barriques, waarvan 10% nieuw. De rijping die volgde, duurde 9 maanden. De wijn heeft een bleek gouden kleur, honing, frisse citrus en een licht mineralige smaak met een toets van meloen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Craggy Range Chardonnay Kidnappers Vineyard” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *