per fles
€ 36,15
35,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Craggy Range Pinot Noir Te Muna Road Vineyard

De Pinot Noir van de Te Muna Road Vineyard komt uit de cool climate wijngaard in Martinborough. Deze wijngaard beslaat 34 ha. Steve Smith, de wijnbouwer en algemeen directeur van Craggy Range, werd niet voor niets door Decanter aangemerkt als behorend tot de top 5 van meest invloedrijke mensen in de wereldwijde winebusiness. Zijn ambities zijn torenhoog: niet de beste wijn van alleen Nieuw Zeeland produceren maar zich meten met de groten uit de hedendaagse wijnwereld. Deze Pinot Noir is vol met rood fruit, zachte tannines en een complexe afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Ligging wijngaard

De wijngaard die 34 ha beslaat, ligt op een hoger gelegen plateau omsloten door bergen. De wijnregio Martinborough bevindt zich op het zuidelijkst deel van het Noorder Eiland.

Wijnkaartbeschrijving

Te Muna Pinot Noir komt uit een speciaal geselecteerde wijngaard waar de legendarische Steven Smith de scepter over zwaait.

Wijnspijssuggestie

Bij gevogelte als wilde eend, duif maar ook Poulet de Bresse, alsook bij ree.

Extra informatie

Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, wijnbrouwer en eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine. De Peabodies gingen een samenwerking met Smith aan en naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook een mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van de wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt gezocht naar de beste bodem en druivenvariëteit match. Te Muna betekent "geheim" in het Maori. Het hoger gelegen deel van de wijngaard heeft een bodem met een leeftijd van meer dan 20.000 jaar. Deze plek heeft een ondergrond van leem, zand, grove kiezelstenen en wordt beschouwd als ideaal voor Pinot Noir. De oogst is handmatig en de opbrengst bescheiden (34 hl/ha). Er wordt gewerkt met een combinatie van Frans eiken Cuves en roestvrijstalen vaten. Na de vinificatie rijpt de jonge wijn in Frans eiken barriques, 25% nieuw. De wijn heeft een bouquet van kersen, rozenblaadjes met op de achtergrond impressie van natte aarde. De smaak is vol met rood fruit, zachte tannines en een complexe afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Craggy Range Pinot Noir Te Muna Road Vineyard” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *