per fles
€ 18,50
17,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Craggy Range Sauvignon Blanc Te Muna Road Vineyard

(1 klantbeoordeling)

De Sauvignon Blanc in de Te Muna wijngaard groeit op een ondergrond met stenen en kalksteen. Een deel van de Sauvignon Blanc wordt handmatig geoogst. De vinificatie geschiedt in roestvrijstalen vaten en een kleiner deel in Frans eiken Cuves: ook worden voor de complexiteit een beperkt aantal barriques gebruikt. De jonge wijn krijgt vervolgens 5 maanden rijping, alvorens hij gebotteld wordt. Alle wijngaarden van Craggy Range zijn op duurzaamheid gecertificeerd en worden regelmatig hierop gecontroleerd door New Zealand Sustainable Winegrowing.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Ligging wijngaard

De wijngaard ligt op een beschut plateau omsloten door bergen. De oppervlakte is 56 ha. De wijnregio Martingborough bevindt zich op bevindt zich op het zuidelijkst deel van het Noorder Eiland.

Wijnkaartbeschrijving

Complexe Sauvignon Blanc met een intense smaak van tropisch fruit, verkwikkende frisheid en minerale tonen.

Wijnspijssuggestie

Mooie match met schaal en schelpdieren. Heerlijk bij gerechten met zachte geitenkaas.

Extra informatie

Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. De Peadbodies gingen een samenwerking met Smith aan en naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van de wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt gezocht naar de beste bodem en druivenvariëteit match. Alle know-how die over wijnbouw in de topgebieden achterhaald kan worden, wordt op Craggy Range beoordeeld en zo mogelijk ingezet. Smith werd niet voor niets door Decanter aangemerkt als behorend tot de top 50 van meest invloedrijke mensen in de wereldwijde winebusiness. Te Muna betekent "geheim" in het Maori. De sauvignon blanc in deze wijngaard is geleidelijker rijpend dan die in Marlborough. De druiven in Te Muna hebben een tragere groeicyclus waardoor ze in een complexere fruitigheid kunnen ontwikkelen. Deze Sauvignon Blanc heeft een bleekgele kleur met een groene hint. De geur toont impressies van jasmijn, nectarine en limoen: de smaak is intens en en complex met tropisch fruit, verkwikkende frisheid en een mineralige adronk.


1 beoordeling voor Craggy Range Sauvignon Blanc Te Muna Road Vineyard

  1. Rik Greevink 22 juni 2020

    Deze wijn leren kennen in een Japans restaurant. Ik was zo onder de indruk dat ik nooit meer ben afgestapt van deze heerlijke sauvignon blanc. Misschien dat er in deze prijsklasse meerdere sauvignon blanc zijn….. toch zal ik deze Craggy Range er altijd bij blijven drinken.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *