per fles
€ 95,15
94,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Craggy Range Sophia Gimblett Gravels Vineyard

Met Sophia, de wijn uit Craggy Range’s Prestige Collection maakt Steve Smith een complexe wijn in de traditie van Bordeaux. Gimblett’s Gravels Vineyard heeft door de dikke lagen stenige grond een bodem die wel wordt vergeleken met de hogere appellaties in Bordeaux. De wijn is donker granaatrood en heeft aroma’s van zwarte bessen, cacao en vanille. In de smaak gaan rijp fruit en een hint van caramel samen met fijne tannines. De afdronk is lang en zeer aangenaam.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Ligging wijngaard

Op zeer stenige bodem, waar ooit de loop van de Ngaruroro rivier was. Qua klimaat komt het overeen met Bordeaux.

Wijnkaartbeschrijving

Sophia is een klassieke en complexe wijn. De smaak is vol rijp fruit met een hint van caramel en fijne tannines.

Wijnspijssuggestie

Geweldige combinate met een mooi ribstuk van het rund.

Extra informatie

Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. De wijnen die ze zelf graag drinken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. De Peabodies gingen een samenwerking met Smith aan en naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook een mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van de wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt subappellatie van Hawke's Bay en beslaat in total 850 ha. Ooit stroomde hier de Ngaruroro rivier en de dikke lagen Gravels zijn er het gevolg van.

De wijn 'Sophia' behoort tot de Prestige Collection van Craggy Range. Het gaat hier om een blend in de beste traditie van Bordeaux: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. De druiven worden bij optimale rijpheid handmatig geoogst. Na ontsteling en vinificatie per variëteit, worden de verschillende cuvées 19 maanden in Frans eiken barriques gerijpt. Hierna vindt de samenstelling van de uiteindelijke blend plaats.

De wijn is donker granaatrood en heeftanaatrood en heeft aroma's van zwarte bessen, cacao en vanille. In de smaak gaan rijp fruit en een hint van caramel samen met fijne tannines.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Craggy Range Sophia Gimblett Gravels Vineyard” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *