Craggy Range Syrah Gimblett Gravels Vineyard
Deze Syrah wordt gemaakt naar het toonbeeld van de Syrah in de Noordelijke Rhône. (Vandaar ook deze schrijfwijze). De Gimblett Gravels Vineyard is zeer geschikt voor de aanplant van deze variëteit. De Syrah werd na de oogst geheel ontsteeld. De vinificatie vond plaats in RVS vaten, waarna rijping in Frans eiken vaten volgende gedurende 17 maanden: 22% van de vaten was nieuw. De wijn is diep donker paars. Het bouquet heeft zwarte bessen, kruiden en cacao. De smaak is intens met impressies van pruimen, fijne zuren en zachte tannines.
Kenmerken
- Jaargang2020
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentCraggy Range
- Land van herkomstNieuw-Zeeland
- StreekHawkes Bay
- Serveer temperatuur16 - 18 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.
Ligging wijngaard
Door zijn ligging is Gimblett Gravels de warmste wijngaard in New Zealand. De stenige bodem verwarmt de omgeving van de druivenstokken. Daarnaast zijn ook het aantal zonne uren, de luchtvochtigheidWijnkaartbeschrijving
Schitterende terroir wijn met een intense smaak met impressies van pruimen, fijne zuren en zachte tannines.Wijnspijssuggestie
Heerlijke begeleider van wilde eend, duif en ree.Extra informatie
Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. De Peabodies gingen een samenwerking met Smith aan naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt gezocht naar de beste bodem en druivenvariëteit match. Gimblett Gravels is een subappelatie van Hawke's Bay en beslaat in totaal 850 ha. Ooit stroomde hier de Ngaruroro rivier en de dikke lagen Gravels zijn hier het gevolg van. De 27 wineries die hier wijndruiven verbouwen zijn verenigd in de Gimblett Gravels Association. Steve Smith was één van de oprichters. Hun doel is het de subappellatie meer bekendheid te geven en hun wijnen te promoten. De Syrah werd na de oogst geheel ontsteeld. De vinificatie vond plaats in RVS vaten, waarna rijping in Frans eiken vat en volgende gedurende 17 maanden: 22% van de vaten was nieuw. De wijn is diep donker paars. Het bouquet heeft zwarte bessen, kruiden en cacao. De smaak is intens met impressies van pruimen, fijne zuren en zachte tannines.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.