per fles
€ 6,90
6,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Crin Roja Rosado

Een heldere, felroze rosé boordevol aroma’s van rode zomervruchten als aardbeien, frambozen en kersen. Achter die vrolijke fruitigheid zit een kruidig accent. Een volle, vrolijke, toegankelijke rosé met body die zowel als glas op zich als aan tafel tot zijn recht komt. Hij bestaat voor 100% uit tempranillo. De Crin Roja Rosado is een vino de la tierra, de kwaliteitsaanduiding die vergelijkbaar is met een Franse vin de pays. Hij komt uit Castilië, het gebied ten zuiden van Madrid.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

De Crin Roja Rosado bestaat voor 100% uit tempranillo. De druiven groeien ten zuiden van Madrid in Castilië.

Wijnkaartbeschrijving

Een donkerroze, droge rosé met een frisse, fruitige, lichtkruidige smaak. Frivool met body. Voor zo en aan tafel.

Wijnspijssuggestie

Zo'n frisfruitige rosé met beet kan veel hapjes en gerechten aan. Lekker bij tapas, goed gevulde salades, koud buffet met vleeswaren en salades, barbecue, pasta met vlees- en/of tomatensaus, jonge e

Extra informatie

Deze fruitige, lichtkruidige, frisse rosé met 'bite' komt uit Castilië, het grote wijngebied ten zuiden van Madrid. De Crin Roja is een vino de la tierra. Deze kwaliteitsaanduiding is vergelijkbaar met de Franse vin de pays. De heldere, felroze wijn bestaat voor 100% uit de tempranillodruif. Hij is fris, fruitig en frivool genoeg om zo, als glas op zich, van te genieten, maar hij heeft zeker voldoende kracht en body om bij allerlei zonnige gerechten te serveren. Uiteraard bij tapas, maar ook bij Hollandse borrelhapjes, bij een koud buffet, de barbecue, pasta's met zeevruchten of kip, salades. Een multi-inzetbare wijn voor veel momenten en veel mensen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Crin Roja Rosado” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *