per fles
€ 6,90
6,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Crin Roja Tempranillo

De Crin Roja Tempranillo is een jonge rode wijn met purperen tinten. De aroma’s van rood fruit zijn intens en ontwikkelen zich nog meer in het glas. Er is een vleugje zoethout en kruiden en dan met name peper waar te nemen. De wijn heeft een lichte zuurgraad en  de combinatie met rijpe tannines, maken dit een zeer fijne wijn om te drinken. De afdronk is vol. De plezierige prijs is een uitroepteken achter dit aanbod.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Tierra de Castilla

Wijnkaartbeschrijving

In deze wijn komen naast de fruitige aroma's ook zwoele tonen van vanille en kokos voor.

Extra informatie

De Crin Roja Tempranillo is een jonge rode wijn met purperen tinten. De aroma's van rood fruit zijn intens en ontwikkelen zich nog meer in het glas. Er is een vleugje zoethout en kruiden en dan met name peper waar te nemen. De wijn heeft een lichte zuurgraad en  de combinatie met rijpe tannines, maken dit een zeer fijne wijn om te drinken. De afdronk is vol. De plezierige prijs is een uitroepteken achter dit aanbod.


Maceratie vindt plaats gedurende 16 dagen in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 25-26 graden, om het aromatische karakter van de streek te behouden. Een maand lagering op fusten van Amerikaans eiken zorgen voor meer volume en mooie tannines.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Crin Roja Tempranillo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *