Domaine Boyar Elements Fire Unique Red
Diep donker rood, onweerstaanbaar, fruitig bouqueten dito smaak van kersen, pruimen, zwarte bessen en als gevolg van fustrijping een zweem van donkere chocolade en vanille. De smaak is krachtig, harmonieus en heeft een goede structuur en lengte en rond af met een verleidelijke afdronk. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf inBulgarije. Het is nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld.
Kenmerken
- Jaargang2017
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14%
- ProducentDomaine Boyar
- Land van herkomstBulgarije
- StreekThracian Valley
- Serveer temperatuur15 - 17 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Lekker bij
Bestaat uit
- cabernet sauvignon 40%
- cabernet franc 25%
- carmenere 20%
- caladoc 15%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Bulgarije
De wijnproductie in Bulgarije betreft jaarlijks zo’n 120 miljoen liter wijn. De wijnbouw is in dit land onderverdeeld in vijf wijnregio’s. Dit heeft te maken met de klimaatomstandigheden en de druivensoort die hier wordt verbouwd.
Iedere regio heeft haar specialiteit in het verbouwen van een bepaalde druivensoort. Het noorden van het land staat bekend om het sterke landklimaat met hete zomers en koude winters. Zo wordt rode wijn voornamelijk in de laaglanden verbouwd en witte wijn in de hoger gelegen regio’s.
Wijnkaartbeschrijving
Fruitig bouquet en dito smaak van kersen, pruimen,zwarte bessen en een zweem van donkere chocolade en vanille. De smaak is krachtig, harmonieus en heeft een verleidelijke afdronk.Wijnspijssuggestie
Breed inzetbaar: bij gerechten van rood vlees, gegrilde kip, barbecues en Hollandse kazen.Extra informatie
De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld.
Naast de bekende druivensoorten cabernet sauvignon, cabernet franc en carmenere is hier ookgebruik gemaakt van de caladoc. Deze druif is een kruising van grenache en malbec en die voornamelijk in de zuidelijke wijngebieden zoals de Languedoc wordt aangeplant. De terroir bevat kalium en een diepe laag humus met een goede afwatering. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd waarna de most vergist onder gecontroleerde temperatuur waarbij de hoed van de meegistende schillen elke vier uur wordt doorgeroerd voor goede extractie van kleur- , geur- en smaakstoffen. Na de malolatische gisting rijpt de jonge wijn nog 10 maanden op Frans en Amerikaans eiken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.