per fles
€ 11,35
10,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domaine Boyar Elements Wind Chardonnay

Heerlijk bouquet met een waaier van rijp geel fruit, mirabel, perzik en een zweem van vanille enwitte chocolade waarna de harmonieuze, sappige smaak met een vleugje boter, peer en vruchtenpudding voor een fraaie afronding zorgt enomlijst is met een kus van eikenhout. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Bulgarije

De wijnproductie in Bulgarije betreft jaarlijks zo’n 120 miljoen liter wijn. De wijnbouw is in dit land onderverdeeld in vijf wijnregio’s. Dit heeft te maken met de klimaatomstandigheden en de druivensoort die hier wordt verbouwd.

Iedere regio heeft haar specialiteit in het verbouwen van een bepaalde druivensoort. Het noorden van het land staat bekend om het sterke landklimaat met hete zomers en koude winters. Zo wordt rode wijn voornamelijk in de laaglanden verbouwd en witte wijn in de hoger gelegen regio’s.

Ligging wijngaard

Percelen met een goede ligging ten opzichte van dezon.

Wijnkaartbeschrijving

Waaier van rijp geel fruit, mirabel, perzik en eenzweem van vanille en witte chocolade. Sappige smaak met vleugje boter, peer en vruchtenpudding, omlijst met beetje eikenhout.

Wijnspijssuggestie

Culinair breed inzetbaar: Bij vegetarische gerechten, kruidige Aziatische keuken, pasta, pizza, zalm, zeeforel, oesters, krab, kip, kalfs- en varkensvlees en romige

Extra informatie

De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val van het communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nueen van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld.


De chardonnay staat in de Thracische vallei die door de omliggende bergen beschermd wordt tegen dekoude noordenwind tijdens de winters. De terroir bevat kalium en een diepe laag humus met een goede afwatering. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd waarna de vinificatie onder lage, gecontroleerde temperatuur plaats vindt en de hoed van de gistende most elke vier uur wordt doorgeroerd voor een optimale extractie van geur- en smaakstoffen. Voor de malolactische gisting gebruikt men vaten van Frans en Amerikaanseiken waarop de wijn ook nog 6 maanden gelagerd wordt voor de botteling.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Boyar Elements Wind Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *