per fles
€ 13,60
13,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Domaine Boyar Mavrud

Intens van kleur, delicaat en heerlijk fruitig bouquet met een vleugje eiken. De zowel frisse alszachte, volle smaak heeft een goede structuur en wordt prachtig in balans gehouden door de pittigheid in een lange afdronk.

Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteits wijnen met export naar vele delen van de wereld.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Bulgarije

De wijnproductie in Bulgarije betreft jaarlijks zo’n 120 miljoen liter wijn. De wijnbouw is in dit land onderverdeeld in vijf wijnregio’s. Dit heeft te maken met de klimaatomstandigheden en de druivensoort die hier wordt verbouwd.

Iedere regio heeft haar specialiteit in het verbouwen van een bepaalde druivensoort. Het noorden van het land staat bekend om het sterke landklimaat met hete zomers en koude winters. Zo wordt rode wijn voornamelijk in de laaglanden verbouwd en witte wijn in de hoger gelegen regio’s.

Wijnspijssuggestie

Uitstekend te combineren met vegetarische gerechten, gevogelte, konijn, lamsvlees, gerechtenvan varkens- en kalfsvlees alsmede pizza en gerijpte kazen

Extra informatie

De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld.

Mavrud is een oude rode druivensoort die sinds de oudheid in Bulgarije wordt verbouwd. De naam is afgeleid van het Griekse woord "mavro", wat zwart betekent. Dit komt waarschijnlijk omdat de schil van de Mavrud-druif blauw zwart is en de daarvan gemaaktewijnen meestal een heel donkere kleur hebben. De druif is niet bestand tegen koude en gedijt het beste in de warmere streken van Bulgarije zoals de Thracische vallei.

Bij de vinificatie richt men zich vooral op het behoud van de fruitigheid en overige karakteristieke kenmerken van de druif. Een klein deel merlot maakt de wijn compleet. Na de vinificatie volgt een rijping van drie maanden op Frans (60%) en Amerikaans (40%) eiken alvorens er wordt gebotteld.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Boyar Mavrud” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *