per fles
€ 7,35
6,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domaine Boyar Merlot

Robijnrood en een expressief bouquet van fruit en een delicate zweem eiken. De heerlijke, fruitige frisheid en zachte tannineskenmerken de smaak die afrondt met een sappige finale. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf inBulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Bulgarije

De wijnproductie in Bulgarije betreft jaarlijks zo’n 120 miljoen liter wijn. De wijnbouw is in dit land onderverdeeld in vijf wijnregio’s. Dit heeft te maken met de klimaatomstandigheden en de druivensoort die hier wordt verbouwd.

Iedere regio heeft haar specialiteit in het verbouwen van een bepaalde druivensoort. Het noorden van het land staat bekend om het sterke landklimaat met hete zomers en koude winters. Zo wordt rode wijn voornamelijk in de laaglanden verbouwd en witte wijn in de hoger gelegen regio’s.

Wijnkaartbeschrijving

Robijnrood en een expressief bouquet van fruit en een delicate zweem eiken. De heerlijke, fruitige frisheid en zachte tannines kenmerken de smaak dieafrondt met een sappige finale.

Wijnspijssuggestie

Vele smakelijke combinaties zijn te maken met vegetarische gerechten of juist rood vlees van de barbecue, pasta's en belegen kaas.

Extra informatie

De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld.


Merlot is de dominerende cépage in Bordeaux, maar ook elders heeft hij vaste grond onder de voeten gekregen. Het is de tweede blauwe druif na cabernet sauvignon in de sterk op het westen georiënteerde Bulgaarse wijnindustrie. Meestal op vat gerijpt, een attractieve smaak en plezierig geprijsd. Bij de vinificatie richt men zich bij Boyar vooral op het behoud van fruitigheid en overige karakteristieke kenmerken van de druif. Na de vinificatie volgt een rijping van drie maanden op Frans (60%) en Amerikaans (40%) eiken alvorens er wordt gebotteld.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Boyar Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *