per fles
€ 5,85
5,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domaine Boyar Muscat

Krachtig muscat bouquet met impressies van rozen en groene appels gevolgd door een harmonieuze, beminnelijk fruitige en sappige smaak met een goede structuur en een elegante afdronk. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Bulgarije

De wijnproductie in Bulgarije betreft jaarlijks zo’n 120 miljoen liter wijn. De wijnbouw is in dit land onderverdeeld in vijf wijnregio’s. Dit heeft te maken met de klimaatomstandigheden en de druivensoort die hier wordt verbouwd.

Iedere regio heeft haar specialiteit in het verbouwen van een bepaalde druivensoort. Het noorden van het land staat bekend om het sterke landklimaat met hete zomers en koude winters. Zo wordt rode wijn voornamelijk in de laaglanden verbouwd en witte wijn in de hoger gelegen regio’s.

Wijnkaartbeschrijving

Krachtig muscat bouquet met impressies van rozen en groene appels gevolgd door een harmonieuze, beminnelijk fruitige en sappige smaak met goede structuur en elegante afdronk.

Wijnspijssuggestie

Verrukkelijk als aperitief en maar ook als begeleider van gerechten met vis, kalfs- en varkensvlees, salades of pasta.

Extra informatie

De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld. Van huis uit heeft de muscat veel smaak. Wie van deze druivensoort enkele verse vruchtjes proeft, weet al hoe de wijn zal gaan smaken: druivig en vermoedelijk zoet. Maar er worden evenzeer heerlijke droge wijnen vangemaakt waarvan deze Muscat van Domaine Boyar een geslaagd voorbeeld is.


Bij de vinificatie richt men zich vooral op het behoud van de fruitigheid en overige karakteristieke kenmerken van de druif.Het sap van de rijpe druiven wordt daarom onder gecontroleerde, lage temperatuur vergist waarna dejonge wijn voor de botteling nog een paar maanden op zijn lie rijpt voor maximale opname van geur- en smaakstoffen. Het resultaat mag er zijn waarbij de sensatie van het levendige bouquet en de frisse smaak het kenmerk is van deze Muscat.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Boyar Muscat” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *