per fles
€ 7,35
6,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domaine Boyar Traminer

Groen/gelig van kleur met kenmerkende, krachtige bouquet en smaak van lychee en rozenblaadjes die zo typerend zijn voor de druivensoort. Mooi in balans en met een heerlijk frisse afdronk. DomaineBoyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Dooreen grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Bulgarije

De wijnproductie in Bulgarije betreft jaarlijks zo’n 120 miljoen liter wijn. De wijnbouw is in dit land onderverdeeld in vijf wijnregio’s. Dit heeft te maken met de klimaatomstandigheden en de druivensoort die hier wordt verbouwd.

Iedere regio heeft haar specialiteit in het verbouwen van een bepaalde druivensoort. Het noorden van het land staat bekend om het sterke landklimaat met hete zomers en koude winters. Zo wordt rode wijn voornamelijk in de laaglanden verbouwd en witte wijn in de hoger gelegen regio’s.

Wijnkaartbeschrijving

Groen/gelig van kleur met kenmerkende, krachtige bouquet en smaak van lychee en rozenblaadjes die typerend zijn voor de druivensoort. Mooi in balansen heerlijk frisse afdronk.

Wijnspijssuggestie

Geslaagde combinaties zijn te maken met: Oosterse gerechten: Chinese zoetzure gerechten metvarkensvlees of eend en niet te hete Indiase curry's

Extra informatie

De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld. De traminer is een variëteit die zijn naam ontleent aan het dorp Tramin (Termeno op zijn Italiaans) in Süd Tirol (Alto Adige) waar hij sinds ongeveer het jaar 1000 word geteeld. In Bulgarije staat de traminer in de Thracische vallei die door de omliggende bergen beschermd wordt tegen de koude noordenwind tijdens de winter. De terroir bestaat uit leemhoudend zand, klei en kalksteen. Het druivensap vergist in twee tot drie weken op een gecontroleerde temperatuur van 12º tot 14º C. waarna de jonge wijn nog enigetijd op zijn lie blijft, met een regelmatige batonage voor optimale extractie van geur- en smaakstoffen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Boyar Traminer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *