per fles
€ 17,20
15,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domaine Vico Le Bois Du Cerf Blanc

  • Maximale terroirexpressie dankzij minimalistische werkwijze
  • Rijp appel- en perenfruit, witte bloemen, anijs en amandel
  • Fantastisch als aperitief of bij lichte visgerechten

Droge witte wijn met een verfijnde geur van witte bloemen, appel, kweepeer, citroenschil en anijs. Intens sappig van smaak met mooie souplesse en milde zuren. Aanhoudende finale met rijp peerfruit, toast en amandel. Heerlijk bij lichte visgerechten, pasta met schelpdieren en mediterrane salades.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

De witte Le Bois du Cerf, gemaakt van 100% vermentinu (ook bekend onder de namen vermentino en rolle), valt positief op in het groeiende aanbod van wijnen van deze mediterrane druif. Afhankelijk van het terroir en de werkwijze van de wijnmaker zijn er behoorlijke stijlverschillen.

Producent en Corsica-ambassadeur Manu Venturi maakt een ragfijne, droge variant met spanning en sappigheid. Zijn liefde voor de Corsicaanse natuur en biodiversiteit uit zich welhaast vanzelfsprekend in een biologische certificering en zelfs biodynamisch boeren.

De druiven van topkwaliteit oogst Manu met de hand in hooggelegen wijngaarden met laag rendement. Eenmaal in de kelder laat hij ze zonder toevoegingen van gistculturen vergisten in betonnen cuves. De zo ontstane wijn laat hij nog zes maanden verder rijpen op de lie, om ‘m vervolgens niet geklaard en slechts licht gefilterd te bottelen.

Deze minimalistische werkwijze levert een schitterende, pure witte wijn op met maximale fruit- en terroirexpressie. Heerlijk als aperitief of begeleider van verse vis uit de oven.

Drinken bij
Heerlijk bij lichte visgerechten, pasta met schelpdieren en mediterrane salades.

Proefnotitie
Droge witte wijn met een verfijnde geur van witte bloemen, appel, kweepeer, citroenschil en anijs. Intens sappig van smaak met mooie souplesse en milde zuren. Aanhoudende finale met rijp peerfruit, toast en amandel.

Houdbaarheid
Nu mooi en houdbaar tot vier jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Vico Le Bois Du Cerf Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *