per fles
€ 18,65
18,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Domein Steenberg Gewürztraminer

Deze intens gele met goud reflexen gewürztraminer,de keizer onder de druiven, heeft een waar aromatisch palet. Rijk en overvloedig is typerend,met minerale tonen van vuursteen. De neus is krachtig en complex, een explosie van exotisch fruit, citrus en specerijen. De smaak is vol en stevig, gestructureerd en filmend, de zuren zijn discreet. In de afdronk vind je hele spectrum van de neus terug. Deze wijnis ‘n groot rijkdom, een aromatische complexiteit.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nederland

Ligging wijngaard

Eén van de meest zuidelijk gelegen wijngaarden van Nederland.

Wijnkaartbeschrijving

Domein Steenberg Gewürztraminer

Wijnspijssuggestie

Natuurlijk is de gewürtraminer wereld beroemd voorde combinatie met spicy gerechten. Het is geen wijn die je zo drinkt. Alsof de wijn je dwingt na te denken over alle geuren en smaken. Dat maakt

Extra informatie

Domein Steenberg is één van de meest zuidelijk gelegen wijngaarden van Nederland en is relatief klein. In 2008 is er 0,5 hectare aangeplant door Marc en Luc Creuzen en Stan Bröcheler. Anno 2019 beslaat de wijngaard 1 hectare waar Pinot Gris, Riesling en Gewürztraminer is aangeplant. Om verwarring te voorkomen, de naam heeft helemaalniets te maken met de bergen in Limburg nog getuigen van de voormalige kolenwinning. De naam Steenberg zet de bodemgesteldheid van het perceel op de flanken van één van de mooiste heuvels in Zuid-Limburg op de kaart. Die bodem is bedekt met silex. Een vuursteen die in de Steentijd is geroemd, uitgaande van zijn uitstekende kwaliteit.Die vuursteenlaag slaat overdag warmte op en daar oogst de planten de vruchten van. Naast deze vuursteen bestaat de bodem uit löss en heeft een onderlaag van krijt. Deze intens gele met goud reflexen gewürztraminer,de keizer onder de druiven, heeft een waar aromatisch palet. Rijk en overvloedig is typerend,met minerale tonen van vuursteen. De neus is krachtig en complex, een explosie van exotisch fruit, citrus en specerijen. De smaak is vol en stevig, gestructureerd en filmend, de zuren zijn discreet. In de afdronk vind je hele spectrum van de neus terug. Deze wijn is een groot rijkdom, een aromatische complexiteit.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domein Steenberg Gewürztraminer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *