per fles
€ 20,00
19,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Dona Maria Amantis Reserva Tinto – Julio Bastos

Donker robijnrood, het bouquet verrast met een complexe mix van frambozen en bramen gevolgd door een elegante, rijke, kruidige smaak en een afdronk die verpakt is in zijdezachte tannines.

Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Op het prachtige wijndomein Dona Maria werkt men volgensde modernste technologie maar daarnaast ook nog volgens de oude methode. Zo zijn de druiven voor deze wijn in de marmeren lagares met de voeten getreden.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Ligging wijngaard

Op een hoogte van 450 meter

Wijnkaartbeschrijving

Robijnrood, het bouquet verrast met een complexe mix van frambozen en bramen gevolgd door een elegante, rijke, kruidige smaak en een afdronk verpakt in zijdezachte tannines.

Wijnspijssuggestie

rood vlees en kruidige gerechten, wildgerechten, gegrilde kalkoen, eend, gans en lamsvlees

Extra informatie

Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Ondanks de droogte en het warme weer in dit gebied speelt de wijnbouw een grote rol. 170 km ten oosten van Lissabon ligt het plaatsje Estremoz met het paleisachtige huis Dona Maria dat dateert uit de 18e eeuw. Destijds was het een geschenk van koning João V aan een van zijn hofdames, Dona Maria, op wie hij hopeloos verliefd was.


Op dit prachtige, oude domein wordt wijn gemaakt volgens de modernste technologie maar daarnaast ook nog steeds op de klassieke manier. Zo zijn de druiven voor deze wijn in de marmeren lagares met de voeten getreden. De wingerd beslaat 80 ha waarvan 12 ha met witte en 68 met rode druiven is beplant.De terroir bestaat uit klei en kalk die water vasthoudt waardoor geen irrigatie nodig is.


De druiven voor de Dona Maria Amantis Reserva Tinto worden met de hand geoogst, met de voeten getreden, waarna de most in 7 dagen vergist. Na de malolactische gisting rijpt de jonge wijn 12 maanden op Frans eiken, deels nieuw en deels oude vaten, wat voor een fraaie omlijsting zorgt van gedoseerd hout. Op dronk en houdbaar, mits goed bewaard, tot zeker 12 jaar na de oogst.


Proefnotities: Donker robijnrood, het bouquet verrast met een complexe mix van frambozen en bramen gevolgd door een elegante, rijke, kruidige smaak en een afdronkdie verpakt is in zijdezachte tannines.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dona Maria Amantis Reserva Tinto – Julio Bastos” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *