per fles
€ 12,35
11,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Dona Maria Branco – Julio Bastos

Kristalhelder met een zweempje citroenkleur. Het bouquet is gevuld met tropisch fruit en een vleug citrus waarna een rijke, elegante en fruitige smaak aansluit met een frisse zuurgraad en een verfijnde afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Ligging wijngaard

Op een hoogte van 450 meter

Wijnkaartbeschrijving

Bleek geel, het bouquet is gevuld met tropisch fruit en een vleug citrusfruit waarna een rijke, elegante en fruitige smaak aansluit met een frissezuurgraad en verfijnde afdronk.

Wijnspijssuggestie

Tongfilets, hek, zeebaars in boter of met kappertjes, schaal- en schelpdieren, allerlei salades, sushi, paella, kaasfondue

Extra informatie

Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Ondanks de droogte en het warme weer in dit gebied speelt de wijnbouw een grote rol. 170 km ten oosten van Lissabon ligt het plaatsje Estremoz met het paleisachtige huis Dona Maria dat dateert uit de 18e eeuw. Destijds was het een geschenk van koning João V aan een van zijn hofdames, Dona Maria, op wie hij hopeloos verliefd was.


Op dit prachtige, oude domein wordt wijn gemaakt volgens de modernste technologie maar daarnaast is ook de methode om de druiven met voeten te treden in de beroemde "lagares" hier nog steeds actueel. De wingerd beslaat 80 ha waarvan 12 ha met witte en 68 met rode druiven is beplant. De terroir bestaat uit klei en kalk die water vasthoudt waardoor geen irrigatie nodig is.


Proefnotities voor de Dona Maria Branco: Kristalhelder met een zweempje citroenkleur. Het bouquet is gevuld met tropisch fruit en een vleug citrus waarna een rijke, elegante en fruitige smaak aansluit met een frisse zuurgraad en een verfijnde afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dona Maria Branco – Julio Bastos” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *