per fles
€ 20,85
18,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Dowie Doole B.F.G. Grenache

Karmozijn rood, levendig bouquet van frambozen, aardbeien en vijgen met impressies van kruidnagel en lavendel. De mondvullende, weelderige en tegelijkertijd elegante fruitige smaak heeft in deafdronk een fraaie mineraliteit en rijpe tannines die zorgen voor een perfecte afronding. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in Mc Laren Vale, op zo’n 45 minuten vanAdelaide en waar hoofd wijnmaker Chris Thomas grote prijzen in de wacht heeft gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

Dowie Doole Estate Vineyard in de buitenwijk Tatachilla

Wijnkaartbeschrijving

Levendig bouquet van frambozen, aardbeien en vijgen met impressies van kruidnagel en lavendel. Weelde-rige en tegelijkertijd elegante fruitige smaak met een fraaie afdronk.

Wijnspijssuggestie

Vormt een mooie omlijsting bij vleesschotels, wild(waaronder Peking Eend), lamsragout, schapenkaas en blauw-schimmelkazen.

Extra informatie

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam evenals Hooley Dooley. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in 1996 en verklaren hiermee de merknaam. Zij kozen voor Mc Laren Vale, op zo'n 45minuten van Adelaide. Een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000 inwoners maar dat bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen. Hier bezit Dowie Doole 45 hectare aan wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Een van de druivensoorten die optimaal tot hun recht komen in deze fascinerende wijnstreek is de grenache. Na een klassieke fermentatie rijpte de jonge wijn deels op Frans eiken (60%) en deels op tank (40%) waarmee een fraaie balans is bereikt tussen hout en fruit waarmee het grenache karakter optimaal tot zijn recht komt. Karmozijnrood, levendig bouquet van frambozen, aardbeien en vijgen met impressies van kruidnagel en lavendel. De mondvullende, weelderige en tegelijkertijd elegante fruitige smaak heeft in de afdronk een fraaie mineraliteit en rijpe tan-nines die zorgen voor een perfecte afronding. Jong drinken om van het levendige karakter van de grenache te genieten, maar wie meer complexiteit wenst kan de wijn laten rijpen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dowie Doole B.F.G. Grenache” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.