per fles
€ 20,70
20,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Dowie Doole C.T. Shiraz

Karmozijnrood, in de neus donkerrood fruit, kruidnagel, cassis en steranijs ingelijst met tonen van frans eiken die zich voortzetten in de rijke, elegante smaak aangevuld met impressies vanzoethout en pruimen. De zachte tannines zorgen voor een lange afdronk. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in Mc Laren Vale, op zo’n 45 minuten van Adelaide en waar hoofd wijnmaker Chris Thomas grote prijzen in de wacht heeft gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

Cali Road Vineyard, Tatachilla. Trumann Vineyard, Clarendon

Wijnkaartbeschrijving

Bouguet van donkerrood fruit, kruidnagel, cassis, steranijs en tonen van Frans eiken gevolgd door een rijke, elegante smaak met een zweem van zoethout en pruimen.

Wijnspijssuggestie

Gewilde begeleider van rood vlees, alle vlees van de barbecue, stoofvlees, groot en klein wild, wild gevogelte, harde kazen, blauwader kazen en gerookte kazen.

Extra informatie

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam evenals Hooley Dooley. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in 1996 en verklaren hiermee de merknaam. Zij kozen voor Mc Laren Vale, op zo'n 45minuten van Adelaide. Een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000 inwoners maar dat bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen. Hier bezit Dowie Doole 45 hectare aan wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Druivensoort shiraz heerst als een souverein vorst in deze fascinerende wijnstreek. Na een klassieke fermentatie rijpte de jonge wijn 24 maanden op Frans eiken (80%) en op Amerikaans eiken (20%). Het resultaat is een C.T. Shiraz waarbij elegantie en kracht om voorrang strijden en de wijn op voorbeeldige wijze etaleert hoe mooieen Mc Laren Vale Shiraz kan zijn. Karmozijnrood, in de neus donkerrood fruit, kruidnagel, cassis en steranijs ingelijst met tonen van frans eiken die zich voortzetten in de rijke, elegante smaak aangevuld met impressies vanzoethout en pruimen. De zachte tannines zorgen voor een lange afdronk. Kan, mits goed bewaard, zeker tot 10 jaar na de oogst rijpen maar kan ook jong gedronken worden.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dowie Doole C.T. Shiraz” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *