per fles
€ 14,85
14,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Dowie Doole Estate Cabernet Sauvignon

Rood met paarse reflexen, karakteristieke cabernet-neus van blauw en zwart fruit, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel die in de smaak wordt aangevuld met een vleugje chocolade. Elegante tannines zorgen voor het rijpingspotentieel. Twee verschillende wijngaarden, elk met een unieke terroir, leverden de druiven waarbij de koelere hellingen van de Tintookie wijngaard zorgen voor elegantie en een fijne structuur in de wijn.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

Cali Road Vineyard in de buitenwijk Tatachilla. Tintookie Vineyards in de buitenwijk Blewitt Springs

Wijnkaartbeschrijving

Bouquet van donker fruit, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel. In de smaak aangevuld met een vleugje chocolade. Elegante tannines zorgen voor het rijpingspotentieel.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk te combineren met rundvlees, lamsvlees (lamsbout en lamsrug), wild (haas, duif, wilde eend) en harde kazen, in het bijzonder een belegen Goudse.

Extra informatie

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam evenals Hooley Dooley. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in 1996 en verklaren hiermee de merknaam. Zij kozen voor Mc Laren Vale, op zo'n 45minuten van Adelaide. Een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000 inwoners maar dat bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen. Hier bezit Dowie Doole 45 hectare aan wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Bij deze Cabernet Sauvignon is een schitterende synergie bereikt door het gebruik vandruiven van twee verschillende wijngaarden, elk met een unieke terroir, waarbij de koelere hellingen van de Tintookie wijngaard zorgen voor elegantie en een fijne structuur in de wijn terwijl bij de oogst van de Cali Road wijngaard, die dichter bij de oceaan ligt, het accent ligt opintens fruit. Na een klassieke fermentatie rijpte de wijn 18 maanden op Frans eiken. Proefnotities: Rood met paarse reflexen, karakteristieke cabernet-neus van blauw en zwart fruit, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel die in de smaak wordt aangevuld met een vleugje chocolade. De elegante tannines zorgen voor het rijpingspotentieel.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dowie Doole Estate Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *