per fles
€ 13,60
12,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Dowie Doole Estate Sauvignon Blanc

Bleekgeel met levendige groene tint. Een uitbundigbouquet van limoen en passievruchten springt uit het glas, subtiel ondersteund door tonen van kruisbessen, vers gemaaid gras en een vleugje gember. Het citrusfruit domineert ook de smaak waarbij de mineraliteit en pittige zuurgraad zorgen voor een geweldig mondgevoel. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in McLaren Vale, op zo’n 45 minuten van Adelaide (Zuid-Australië) en waar hoofd wijnmaker Chris Thomas grote prijzen in de wacht heeft gesleept.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

Adelaide Hills: The Range vineyard, Kuitpo.

Wijnkaartbeschrijving

Uitbundig bouquet van limoen en passievruchten mettonen van kruisbessen, vers gemaaid gras en vleugje gember. Volop citrusfruit in de smaak met mineraliteit en pittige zuurgraad.

Wijnspijssuggestie

Opwekkend als aperitief en een plezierige tafelpartner voor charcuterie (o.a. ham, worst), salades, schaal- en schelpdieren, visgerechten, pasta en geitenkaas.

Extra informatie

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam evenals Hooley Dooley. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in 1996 en verklaren hiermee de merknaam. Zij kozen voor Mc Laren Vale, op zo'n 45minuten van Adelaide. Een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000 inwoners maar dat bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen. Hier bezit Dowie Doole 45 hectare aan wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. In de Adelaide Hills regio heerst een koeler microklimaat waarin de sauvignon blanc prima gedijt en waar hij zijn expressieve karakter uitstekend kan ontwikkelen. De most ondergaat een op lage temperatuur gecontroleerde fermentatie waarbij twee verschillende gist rassen worden ingezet om de complexiteit van bouquet en smaak optimaal tot uiting te laten komen. Proefnotities: Bleekgeel met levendige groene tint. Een uitbundig bouquet van limoen en passievruchten springt uit het glas,subtiel ondersteund door tonen van kruisbessen, vers gemaaid gras en een vleugje gember. Het citrusfruit domineert ook de smaak waarbij de mineraliteit en pittige zuurgraad zorgen voor een geweldig mondgevoel. Jong drinken is het parool.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dowie Doole Estate Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.