per fles
€ 15,35
14,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Dowie Doole G&T Grenache & Tempranillo

Rood met paarse weerschijn. Een levendig bouquet van sappige frambozen, aardbeien en gedroogde kruiden. Kersen en anijszaad voegen zich bij in depittige smaak die mede door zijn tanninestructuur niet te zwaar en daardoor breed inzetbaar is. Dat de tempranillo druif ook buiten Spanje goed kan aarden en een gelukkig huwelijk kan aangaan met degrenache wordt hier aangetoond. Hoofd wijnmaker Chris Thomas sleepte grote prijzen in de wacht waaronder de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

Dowie Doole Estate vineyard in de buitenwijk Tatachilla. Elliot Rd vineyard, in het dorpje Mc Laren Flat.

Wijnkaartbeschrijving

Levendig bouquet van sappige frambozen, aardbeien en gedroogde kruiden. Kersen en anijszaad voegen zich bij in de pittige smaak die mede door zijn tanninestructuur niet te zwaar is.

Wijnspijssuggestie

Dikke vrienden met paella, kruidige rundvleesschotels, vlees van grill of barbecue, lams- en varkensvlees en harde belegen kazen.

Extra informatie

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam evenals Hooley Dooley. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in 1996 en verklaren hiermee de merknaam. Zij kozen voor Mc Laren Vale, op zo'n 45minuten van Adelaide. Een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000 inwoners maar dat bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen. Hier bezit Dowie Doole 45 hectare aan wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Dat de tempranillo druif ook buiten Spanje goed kan aarden en zelfs een gelukkig huwelijk kan aangaan met de grenache wordt hier aangetoond.

Na een separate fermentatie wordt afhankelijk van het oogstjaar bepaald welk aandeelde beide druivensoorten in de uiteindelijke blend krijgen. Na de assemblage rijpt de wijn nog 12 maanden op 3 tot 5 jaar oud frans eiken. Rood met paarse weerschijn. Een levendig bouquet van sappige frambozen, aardbeien en gedroogde kruiden.Kersen en anijszaad voegen zich bij in de pittige smaak die mede door zijn tanninestructuur niet te zwaar en daardoor breed inzetbaar is. Kan uitstekend jong gedronken worden en blijft, mits goed bewaard, houdbaar tot zo'n 5 jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dowie Doole G&T Grenache & Tempranillo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *