per fles
€ 10,05
9,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Dowie Doole Hooley Dooley Sauvignon Blanc/Chenin Blanc

Licht strokleurig met groene reflexen. Expressieve, fruitige neus van tropisch fruit (passievrucht, lychee) waarbij de sauvignon blanc zorgt voor tonen van vers gemaaid gras en peultjes. Deze mooie eigenschappen zetten zich voort in de levendige smaak waarbij de zuren van de chenin blanc zorgen voor ruggengraat en een frisse afdronk. Hooley Dooley is een unieke Australische uitdrukking van verrassing, verwondering en ontzag en weerspiegelt daarmee precies het karakter en de kwaliteit van deze wijn.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

The Range vineyard in Kuitpo, Adelaide Hills voor de sauvignon blanc. Tintookie vineyard in Blewitt Springs, McLaren Vale voor de chenin blanc.

Wijnkaartbeschrijving

Fruitige neus van tropisch fruit (passievrucht, lychee) en vers gemaaid gras van de sauvignon blanc. In de levendige smaak zorgt de chenin blanc voor frisse zuren en ruggengraat.

Wijnspijssuggestie

Een heerlijk apéritief, geliefd bij salades, visgerechten, pasta met vis, charcuterie als ham en worst en niet te vergeten een heerlijke terraswijn waarvan -inderdaad- één glas géén glas is.

Extra informatie

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam evenals Hooley Dooley. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in 1996 en verklaren hiermee de merknaam. Zij kozen voor Mc Laren Vale, op zo'n 45minuten van Adelaide. Een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000 inwoners maar dat bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen. Hier bezit Dowie Doole 45 hectare aan wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Hooley Dooley is een unieke Australische uitdrukking van verrassing, verwondering en ontzag en weerspiegelt daarmee precies het karakter en de kwaliteit van deze wijn. De gebruikte druivensoorten sauvignon blanc en chenin blanc zijn koel gefermenteerd en rusten na vinificatie 6 maanden op hun lie voor structuur en verdieping van karakter. Mits goed bewaard tot 5 jaar na de oogst houdbaar, maar komt jong gedronken het best tot zijn recht. Proefnotities: Licht strokleurig met groene reflexen. Expressieve, fruitige neus van tropisch fruit (passievrucht, lychee) waarbij de sauvignon blanc zorgt voor tonen van vers gemaaid gras en peultjes.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dowie Doole Hooley Dooley Sauvignon Blanc/Chenin Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *