per fles
€ 19,60
19,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Dowie Doole Moxie Sparkling Shiraz

Rood mousserend! Blauw en zwart fruit zetten de toon in de rijke, donkere smaak die aangevuld is met kruidige impressies. Rijk zonder weeïg te zijn. Een hemelse synthese van de licht zoete smaak en knisperende frisheid waarbij de levendige zuren en tannines de half zoete smaak neutraliseren. Moxie (vertaald: lef, durf, moed), een betere naam is er niet, want wie durft het aan om een mousserende rode wijn te maken van de machtige shiraz druif? Een wijn voor wie het avontuur niet schuwt en ‘moxie’ heeft.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

Cali Road Vineyard, Tatachilla

Wijnkaartbeschrijving

Rood mousserend! Donker fruit in bouquet en smaak met kruidige impressies. Rijk zonder weeïg te zijn. Een hemelse synthese van de licht zoete smaak en knisperende frisheid.

Wijnspijssuggestie

Verrassend als apéritief en avontuurlijk inzetbaar bij gevogelte, gerechten van varkensvlees, kruidig rundvlees, cheddar kaas en bij niet te zoete nagerechten zoals cake.

Extra informatie

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept waaronder de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Voordeel is dat men in dit relatief jonge wijnland niet gehinderd wordt door eeuwenoude conventies wat kan leiden tot heerlijke verrassingen, zoals hier met de Moxie (vertaald: lef, durf, moed). Een betere naam is er niet, want wie durft het aan om een mousserende rode wijn te maken van de machtige shiraz druif? Chris Thomas wél, en wát een wijn heeft hij gemaakt! Een deel van de blend is van de oogst 1996, wat de donkere kleur verklaard. De wijn, koud geserveerd, is betoverend lekker en breed inzetbaar voor wie het avontuur niet schuwt en 'moxie' heeft! Deze spraakmakende nieuweling is geheel op dronk en Chris Thomas verwacht dat de houdbaarheid zo'n 8 tot 10 jaar zal zijn. Onze verwachting is echter dat de liefhebbers voor die tijd de wijn al genoten hebben. Rood mousserend! Blauw en zwart fruit zetten de toon in de rijke, donkere smaak die aangevuld is met kruidige impressies. Rijk zonder weeïg te zijn. Een hemelse synthese van de licht zoete smaak en knisperende frisheid.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dowie Doole Moxie Sparkling Shiraz” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *