sale
normaal per fles
€ 13,80
11,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen actie

Dow’s Masterblend White Port

(1 klantbeoordeling)

DOW’s White Port Master Blend rijpt voornamelijk op hout waardoor hij een rijke, gouden kleur krijgt met intense aroma’s van noten. Een deel van de wijn die wordt gebruikt is niet houtgerijpt, dit voegt fris- en fruitigheid toe aan het karakter van de wijn. In de smaak is hij gebalanceerd en zacht met mooie zuren en een lange afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Ligging wijngaard

Douro vallei

Wijnkaartbeschrijving

Een friszoet aperitief met intense aroma's van amandelen en bloesem en een zachte, lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Wanneer men hem gekoeld serveert, is het een voortreffelijk aperitief. Men kan hem echter ook serveren in een long-drink met ijs en citroen en Indian Tonic.

Extra informatie

DOW's is eigendom en wordt geleid door de 4e generatie van de Symington familie. Port producten sinds de 19e eeuw. De familie, met al meer dan 100 jaar ervaring, heeft het toezicht over alle wijngaarden, wijnbouw en het rijpen van de wijnen. DOW's is de eigenaar van de twee mooiste quintas van de Douro, Senhora da Ribeira en Bonfim. Ze zijn aangekocht in 1890 en 1896, hierdoor is DOW's één van de eerste wijnhuizen die investeerde in premium wijngaarden. DOW's White Port Master Blend is gemaakt van druiven uit de Quinta do Sol wijngaard. Alleen traditionele witte druiven van de Douro vallei zijn gebruikt. De White Master Blend is 100% gefermenteerd zonder schil en onder een gecontroleerde temperatuur zodat de fermentatie plaatsvindt tussen de 18 en 20 graden C. Gemiddelde rijping van 3 jaar waarna direct gebotteld wordt. Verdere rijping op fles is dan niet nodig, de Port is op dronk. Een verfijnd en verfrissend aperitief wanneer gekoeld. Ook heerlijk in een longdrink geserveerd met ijs, tonic en citroen.


1 beoordeling voor Dow’s Masterblend White Port

  1. Corrie 19 maart 2022

    Ben geen echte wijn drinker, soms drink ik wijn moet echt zoet zijn.
    Maar deze Masterblend White port vondt ik ook lekker met die amadelsmaak.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.