per fles
€ 14,55
13,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

*Dow’s Nirvana Reserva Port 0.5 liter in gift box

De DOW’s Nirvana Reserve Port is speciaal gemaakt om te drinken bij pure chocola. Het is een ruby-stijl port met aroma’s van rozen en viooltjes. De port heeft heerlijk zachte tannines, rijp en intens fruit met wat bramen. Samen met The Flanders Taste Foundation Belgium, heeft DOW’s de ultieme port ontwikkeld om te drinken bij pure chocola. DOW’s Nirvana past vrijwel bij elke pure chocola, maar de mooiste combinaties zijn te maken met pure chocola uit Ecuador, Peru, Uganda en Costa Rica met 6 – 75% cacao.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Ligging wijngaard

Douro vallei

Wijnkaartbeschrijving

Een ruby-stijl port met aroma's van rozen en viooltjes. Heerlijk zachte tannines, rijp en intens fruit. Gemaakt om te drinken bij pure chocola met 60-75% cacao.

Wijnspijssuggestie

DOW's Nirvana Reserve Port past vrijwel bij elke pure chocola, maar de mooiste combinaties zijn te maken met pure chocola uit Ecuador, Peru, Uganda en Costa Rica met 60-75% cacao.

Extra informatie

De familie Symington is één van de vooraanstaande Engelse portfamilies, met een lange geschiedenis in de streek. DOW's stamt uit 1798, het bedrijf werd in 1882 gekocht door de huidige eigenaar, de familie Symington. De lodges, opslagplaatsen voor de ports die op het domein rijpen, liggen in Vila Nova de Gaia aan de Douro, recht tegenover de stad Porto. Het merendeel van de druiven die gebruikt worden voor DOW's port, komen van de Quinta's (wijnboerderijen) in de omgeving van het plaatsje Piñhao. Dit staat bekend om de productie van schitterende, geconcentreerde port. De nieuwste aanwinst heet Nirvana, een port die speciaal is gemaakt om te drinken bij pure chocola. Het is een ruby-stijl port met aroma's van rozen en viooltjes. De port heeft heerlijk zachte tannines, rijp en intens fruit met wat bramen. DOW's is bij de ontwikkeling van deze port de samenwerking aangegaan met The Flanders Taste Foundation Belgium. Samen met een Michelin Ster kok, een sommelier en chocolatier, heeft DOW's de ultieme port ontwikkeld en de beste combinatie gezocht met pure chocola. DOW's Nirvana Reserve Port past vrijwel bij elke pure chocola, maar de mooiste combinaties zijn te maken met pure chocola uit Ecuador, Peru, Uganda en Costa Rica met 60 - 75% cacao.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “*Dow’s Nirvana Reserva Port 0.5 liter in gift box” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *