per fles
€ 22,50
21,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Edouard Delaunay Bourgogne Aligoté

Wit gouden kleur met groene hinten. In de neus intens fruitig met tonen van ananas en vuursteen die het terroir onthullen. In de mond domineren de citrus aroma’s. Een fijne afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De wijngaarden voor de Bourgogne Aligoté bevinden zich tussen de Saône-vallei en de bergen van de Mâconnais.

Wijnspijssuggestie

Ideaal als aperitief maar ook heerlijk met wit vlees, gegrilde vis en gerijpte geitenkazen.

Extra informatie

Het huis van Edouard Delaunay werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay. Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als een van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren.

Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée).

Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid. Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl.
De wijngaarden voor de Bourgogne Aligoté bevinden zich tussen de Saône-vallei en de bergen van de Mâconnais. Na de oogst worden de druiven direct gepers en hierna vindt de alcoholische vergisting plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. De temperatuur wordt constant op 18 graden Celsius gehouden.

De wijn heeft een wit gouden kleur met groene hinten. In de neus intens fruitig met tonen van ananas en vuursteen die het terroir onthullen. In de mond domineren de citrus aroma’s. Een fijne afdronk. Ideaal als aperitief maar ook heerlijk met wit vlees, gegrilde vis en gerijpte geitenkazen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Edouard Delaunay Bourgogne Aligoté” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *