per fles
€ 24,20
23,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Edouard Delaunay Charmont Blanc

Prachtig lichtgeel van kleur. In de neus is zeer expressief, complex en elegant, met subtiele bloemige tonen, maar ook impressies van meringue, marsepein, die worden aangevuld met nuances van verse hazelnoot en gekonfijte kastanje als gevolg van de delicate rijping op vat. De smaak is rond en heeft een aangename frisheid samen met een vleugje rietsuiker. De afdronk is lang en subtiel.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De wijngaarden liggen op zo’n 100 tot 150 meter hoogte in de gemeenten Villars-Fontaine en Marey-les-Fussey.

Extra informatie

Het huis van Edouard Delaunay werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay. Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als één van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren. Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée).

Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid.
Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl.
Vanaf jaargang 2017 biedt het huis Edouard DELAUNAY een collectie van een dertigtal wijnen uit de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, van regionale appellaties tot Grands Crus.

Nauwkeurige, subtiele wijnen die een voorbeeld zijn van balans en discretie, bedoeld voor de van te genieten, voor iedere wijnliefhebber van over de hele wereld. Een paar kilometer ten westen van de Grand Crus van de Côte de Nuits, met detzelfde bodemprofielen, liggen de wijngaarden van de Hautes-Côtes de Nuits.

De wijngaarden liggen op zo’n 100 tot 150 meter hoogte. Door deze hoogte een iets koeler klimaat wat resulteert in frisse, pure, mineralige en elegante wijnen. De naam van deze Cuvée is de naam van de gezinswoning van de Delaunay familie. Deze wijn is een blend van druiven van twee wijngaarden gelegen in de gemeenten Villars-Fontaine en Marey-les-Fussey. Zij liggen op het zuid-westen net als bij de Grands Crus uit de Chablis en Corton-Charlemagne wat de rijping van de druiven ten goede komt. Na de oogst worden de druiven direct geperst en fermenteert in roestvrijstalen tanks waarna de wijn verder rijpt op eikenhouten vaten (21% nieuw eiken) en 8 maanden op de Lie.

De Charmont Blanc is prachtig lichtgeel van kleur. In de neus zeer expressief, complex en elegant, met subtiele bloemige tonen, maar ook impressies van meringue, marsepein, die worden aangevuld met nuances van verse hazelnoot en gekonfijte kastanje als gevolg van de delicate rijping op vat. De smaak is rond en heeft een aangename frisheid samen met een vleugje rietsuiker. De afdronk is lang en subtiel.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Edouard Delaunay Charmont Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *