per fles
€ 24,20
23,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Edouard Delaunay Charmont Rouge

Prachtig diep rood van kleur. Een neus vol aroma’s van rood fruit (framboos, aalbes, kers) met een wilde hint van bramen die zo typerend is voor de Hautes-Côtes, samen met diepe, kruidige nuances (komijn, tijm) en een vleugje kamfer. Begint zeer aangenaam in de mond, met een opmerkelijke balans en lengte, deze wijn is levendig en fris en toch elegant. In de afdronk een subtiele hint van zoethout en verfrissend ziltigheid

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van Villars-Fontaine (50%), op dezelfde breedtegraad als Vosne-Romanée, van de lieu-dit

Wijnspijssuggestie

Ideaal bij wit vlees zoals konijn maar ook lamsvlees en eend en gegrild vlees. Verrassend goed bij zoetzure of licht pikante gerechten.

Extra informatie

Het huis van Edouard Delaunay werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay. Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als één van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren.

Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée).

Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid.
Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl.Vanaf jaargang 2017 biedt het huis Edouard Delaunay een collectie van een dertigtal wijnen uit de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, van regionale appellaties tot Grands Crus. Nauwkeurige, subtiele wijnen die een voorbeeld zijn van balans en discretie, bedoeld voor de van te genieten, voor iedere wijnliefhebber van over de hele wereld. Een paar kilometer ten westen van de Grand Crus van de Côte de Nuits, met detzelfde bodemprofielen, liggen de wijngaarden van de Hautes-Côtes de Nuits. De wijngaarden liggen op zo’n 100 tot 150 meter hoogte. Door deze hoogte een iets koeler klimaat wat resulteert in frisse, pure, mineralige en elegante wijnen.

De naam Charmont is de naam van de gezinswoning van de Delaunay familie. Deze wijn is gemaakt van een blend van Pinot Noir-druiven van de beste terroirs in de Hautes-Côtes de Nuits. De druiven zijn afkomstig van percelen gelegen op de hellingen van Villars-Fontaine (50%), op dezelfde breedtegraad als Vosne-Romanée, van de lieu-dit "Les Dames Huguettes" (33%) met uitzicht op Nuits-Saint-Georges, van percelen gelegen in Magny-les-Villiers en Villiers-la-Faye (15%) en van de heuvel van Vergy (2%) op een hoogte van 450 meter, tegenover onze wijnmakerij Château de Charmont. De terroirs profiteren van de oost-zuidoostelijke ligging op een hoogte van 150 m boven de Côte, waar ze profiteren van koele nachten gedurende de periode van rijping van de druiven, waardoor de wijnen al hun karakteristieke zuiverheid en frisheid krijgen. De druiven van elk perceel worden apart gevinifieerd en gerijpt. Daarbij volledige ontsteling, met uitzondering van de druiven die van de heuvel van Vergy komen (2%) deze worden gevinifieerd met de volledige druiventrossen.

Dankzij de snelle gisting onder een koele en gecontroleerde temperatuur van maximaal 29°C kan alle frisheid die kenmerkend is voor de Hautes-Côtes de Nuits wijnen behouden blijven. Rijping vindt deels plaats in afgeknotte houten vaten, deels in eikenhouten vaten (17% nieuwe eik) en duurt 9 maanden.

Prachtig diep rood van kleur. Een neus vol aroma's van rood fruit (framboos, aalbes, kers) met een wilde hint van bramen die zo typerend is voor de Hautes-Côtes, samen met diepe, kruidige nuances (komijn, tijm) en een vleugje kamfer. Begint zeer aangenaam in de mond, met een opmerkelijke balans en lengte, deze wijn is levendig en fris en toch elegant. In de afdronk een subtiele hint van zoethout en verfrissend ziltigheid.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Edouard Delaunay Charmont Rouge” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *