per fles
€ 18,55
17,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Edouard Delaunay Mâcon-Prissé

Bleek goud van kleur. In de neus rijp exotisch fruit. In de mond genereus met mooie tonen van honing, aroma’s van lindebomen en wit fruit.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Ideaal als aperitief of gecombineerd met Acras (gefrituurde visballetjes), groentequiches en geitenkaas.

Extra informatie

Het huis van Edouard Delaunay werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay. Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als een van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren.

Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée).

Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid.
Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl.
De wijngaarden van de appellatie Mâcon-Prissé liggen tussen de 210 en 220 meter boven de zeespiegel en liggen verspreid over vlak land in de richting van het gehucht Chevigné, of op het licht glooiende land van Mont de Milly (240 meter boven zeeniveau) en langs de vallei van de Petit Grosne, en die van zijn zijrivier de Moulin Journet. Het zeer open landschap van deze vlakte zorgt voor een zachte overgang tussen de centrale Mâconnais en de zuidelijke hellingen.

Waar deze Mâcon-Prissé vandaan komt, bestaan de bodems uit klei-kalksteen met resterend vuursteen. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst waarna de fermentatie plaatsvindt. De wijn rijpt op de Lie voor 8 maanden in roestvrijstalen tanks.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Edouard Delaunay Mâcon-Prissé” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *