per fles
€ 18,15
17,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Edouard Delaunay Bourgogne Cote D’Or Pinot Noir

Mooie levendige kersenrode kleur. In de neus zeer fris en expressief met een hint van balsamico en kruidige aroma’s (komijn, wilde tijm) samen met een fruitige impressie van kersen afgerond met de zoete geur van gesuikerde amandelen en marsepein. De aandronk is heerlijk fluweelzacht met een vleugje frisse zuren, onderstreept door nuances van bramen, laurierblaadjes en mos. De smaak, die wat mineraliteit en vrij stevige tannines onthult die in de komende maanden zullen integreren, is opmerkelijk puur en heeft een aangename lengte.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Verschillende wijngaarden in de Côte de Beaune en Côte de Nuits, de Couchois regio (het noordwesten van Côte Chalonnaise en de Beaujolais

Wijnkaartbeschrijving

Edouard Delaunay Bourgogne Pinot Noir Septembre

Wijnspijssuggestie

Een uitstekende begeleider van gebraden vlees, gevogelte, vleespasteitjes, van paté, rood vlees en wild.

Extra informatie

Het huis van Edouard DELAUNAY werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay.


Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als een van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren. Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée). Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid. Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl.


Vanaf jaargang 2017 biedt het huis Edouard DELAUNAY een collectie van een dertigtal wijnen uit de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, van regionale appellaties tot Grands Crus. Nauwkeurige, subtiele wijnen die een voorbeeld zijn van balans en discretie, bedoeld voor de van te genieten, voor iedere wijnliefhebber van over de hele wereld.


Mooie levendige kersenrode kleur. In de neus zeer fris en expressief met een hint van balsamico en kruidige aroma's (komijn, wilde tijm) samen met een fruitige impressie van kersen afgerond met de zoete geur van gesuikerde amandelen en marsepein. De afdronk is heerlijk fluweelzacht met een vleugje frisse zuren, onderstreept door nuances van bramen, laurierblaadjes en mos. De smaak, die wat mineraliteit en vrij stevige tannines onthult die in de komende maanden zullen integreren, is opmerkelijk puur en heeft een aangename lengte.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Edouard Delaunay Bourgogne Cote D’Or Pinot Noir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *