per fles
€ 90,70
90,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Edouard Delaunay Pommard Les Fremiers

Mooie rode kleur met paarse tinten. Een zeer expressieve neus die doet denken aan delicate bloemen (wilde roos) en wild fruit (rozenbottel, rode bessen) aroma’s, rooibos, hibiscus en cranberry. Een mooie frisse aandronk, waarna de tannines en aangename zuren van de wijn naar boven komen, vergezeld van houttonen en kruiden zoals tijm en jeneverbes. In de afdronk aangename rijpe tannines die typerend zijn voor de vintage 2 18 en het teken van een uitstekend bewaarpotentieel.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Ten zuiden van het dorp Pommard, richting Volnay. Grenzend aan de wijngaard "Les Fremiets" in Volnay.

Wijnspijssuggestie

Pommard is goed gezelschap van wild, rood vlees en gestoofd rood vlees in saus.

Extra informatie

Het huis van Edouard Delaunay werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay. Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als één van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren. Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée).

Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid. Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl.Vanaf jaargang 2017 biedt het huis Edouard Delaunay een collectie van een dertigtal wijnen uit de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, van regionale appellaties tot Grands Crus. Nauwkeurige, subtiele wijnen die een voorbeeld zijn van balans en discretie, bedoeld voor de van te genieten, voor iedere wijnliefhebber van over de hele wereld.

Wie aan Pommard denkt, verwacht gestructureerde, krachtige, geconcentreerde wijnen. Het klimaat van "Les Frémiers", dat grenst aan Volnay, zorgt voor een onverwachte frisheid en zachtheid. Dit perceel van 1,6 hectare ligt ten zuiden van het dorp Pommard, richting Volnay. Grenzend aan de wijngaard "Les Fremiers" in Volnay, deelt het dezelfde elegantie en volwassenheid. “Les Frémiers” was eigendom van de abdij van Maizière , een dochterhuis van de abdij van Cîteaux, gesticht in 1125 in het departement Saône-et-Loire. De wijngaard dankt zijn naam aan het woord fremyer, wat in het oud Frans "stevig" of "robuust" betekent.

De druiven van het oogstjaar 2018 waren van uitzonderlijke kwaliteit. Met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd bij binnenkomst, waardoor de allerbeste druiventrossen geselecteerd konden worden, waarvan 25% in zijn geheel voor vinificatie. De maceratie was lang en omvatte regelmatige punch-downs, waarbij de stelen intact bleven. Na het persen werden de jonge wijnen overgebracht naar vaten waar ze 18 maanden mochten rijpen (40% nieuw eikenhout).

Mooie rode kleur met paarse tinten. Een zeer expressieve neus die doet denken aan delicate bloemen (wilde roos) en wild fruit (rozenbottel, rode bessen) aroma's, rooibos, hibiscus en cranberry. Een mooie frisse aandronk, waarna de tannines en aangename zuren van de wijn naar boven komen, vergezeld van houttonen en kruiden zoals tijm en jeneverbes. In de afdronk aangename rijpe tannines die typerend zijn voor de vintage 2018 en het teken van een uitstekend bewaarpotentieel.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Edouard Delaunay Pommard Les Fremiers” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *