per fles
€ 20,40
19,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Edouard Delaunay Septembre Bourgogne

Prachtig bleek goud van kleur met een zeer expressieve neus die doet denken aan witte bloesem, jasmijn en stuifmeel, onderstreept door frisse citrustonen (bergamot, gekonfijte citroen), samen met een heerlijk vleugje goed geïntegreerd eikenhout dat zich uitdrukt in de geur van verse hazelnoot en amandel. Een pittige toets van verse witte peper rondt de neus af. Begint rijk en intens in de mond, met mooie zuren die in evenwicht gehouden worden door de rijpheid van de wijn. Ook minerale tonen van vuursteen en mos. Deze elegante, levendige, complexe wijn heeft een goede lengte en een licht geroosterde toon in de afdronk.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Verschillende wijngaarden in Côte d’Or, Mâconnais en Yonne in Chablis

Wijnkaartbeschrijving

Edouard Delaunay Bourgogne Chardonnay Septembre

Wijnspijssuggestie

Past uitstekend bij escargots, schaaldieren en gefrituurde vis.

Extra informatie

Het huis van Edouard DELAUNAY werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay. Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als een van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren.


Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée). Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid. Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl.


Vanaf jaargang 2017 biedt het huis Edouard DELAUNAY een collectie van een dertigtal wijnen uit de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, van regionale appellaties tot Grands Crus. Nauwkeurige, subtiele wijnen die een voorbeeld zijn van balans en discretie, bedoeld voor de van te genieten, voor iedere wijnliefhebber van over de hele wereld. Prachtig bleek goud van kleur met een zeer expressieve neus die doet denken aan witte bloesem, jasmijn en stuifmeel, onderstreept door frisse citrustonen (bergamot, gekonfijte citroen), samen met een heerlijk vleugje goed geïntegreerd eikenhout dat zich uitdrukt in de geur van verse hazelnoot en amandel. Een pittige toets van verse witte peper rondt de neus af. Begint rijk en intens in de mond, met mooie zuren die in evenwicht gehouden worden door de rijpheid van de wijn. Ook minerale tonen van vuursteen en mos. Deze elegante, levendige, complexe wijn heeft een goede lengte en een licht geroosterde toon in de afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Edouard Delaunay Septembre Bourgogne” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *