per fles
€ 8,15
7,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

El Aritza Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc groeit onder invloed van de Middellandse zee en toont rijp wit fruit en verfrissende tropische en citrusachtige smaken.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnkaartbeschrijving

Deze Sauvignon Blanc groeit onder invloed van de Middellandse zee en toont rijp wit fruit en verfrissende tropische en citrusachtige smaken.

Wijnspijssuggestie

Past goed bij zeevruchten zoals garnalen salades en kip.

Extra informatie

Toen hij als jonge man zijn vader vergezelde in de wijngaarden raakte onze huidige wijnmaker geïnspireerd door de machtige bomen rondom de wijngaarden. Trouw aan deze bomen heeft hij altijd aan de 'Vino Aritz' gedacht, wat letterlijk Eiken Wijnen betekent. Als eerbetoon gebruiken we nu de zeer vergelijkbare naam El Aritza voor onze Valenciaanse wijnen. De El Aritza Sauvignon Blanc groeit onder invloed van de Middellandse Zee en toont rijp wit fruit en verfrissende tropische en citrusachtige smaken. Past goed bij zeevruchten zoals garnalensalades en kip. Ook op zichzelf een heerlijk glas. Gekoeld op 6º - 8º C. is de wijn op zijn lekkerst. Salud!


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “El Aritza Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *